De Kennedy Stichting voor doven en slechthorende kinderen in Suriname staat voor grote uitdagingen die de voortgang van haar werk bedreigen, blijkt uit een gesprek tussen minister Steven Mac Andrew en het bestuur van de stichting. Het bestuur heeft bewust de minister benaderd om aandacht te vragen voor de knelpunten waar zij mee te maken hebben.
Mac Andrew, die een beleid van open communicatie voert en regelmatig in gesprek gaat met maatschappelijke organisaties, heeft toegezegd de kwestie binnen de regering aan te kaarten, met name bij collega-ministers, om tot duurzame oplossingen te komen. Dit gesprek vond plaats op 22 februari 2024.
Minister Mac Andrew heeft laten weten dat hij de noodsignalen van het bestuur serieus neemt en erkent de toewijding van de Kennedy Stichting aan de doelgroep van dove en slechthorende kinderen in Suriname. Hij is van mening dat de Kennedyschool, die al 77 jaar bestaat en hoogwaardig onderwijs, opvang en jeugdzorg biedt, haar werk moet kunnen voortzetten.
Hij benadrukt dat de overheid beleidsmatig aandacht moet besteden aan het voortbestaan van de school. De financiële problemen die het bestuur heeft aangekaart, zijn grotendeels te wijten aan een structureel tekort aan middelen. Minister Mac Andrew gelooft dat er duurzame oplossingen mogelijk zijn voor deze problemen en benadrukt dat sluiting van de school een achteruitgang zou betekenen voor het leerproces van de doelgroep, met name voor degenen die uit het binnenland komen en in het internaat verblijven.
Joyce Lapar, Renée Abrahams en Lea Welzijn-Overeem waren aanwezig als bestuursleden van de Kennedy Stichting. Het bestuur van de Kennedy Stichting had op maandag 4 maart een vervolggesprek op het Ministerie van Financiën en Planning met minister Steven Mac Andrew, minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning, en Felicia Berggraaf, vertegenwoordiger van de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo). Ook directieleden en adviseurs van het Ministerie van Financiën en Planning waren aanwezig bij dit overleg.