zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

Keniaans medisch en technologiepark wil Surinaamse gezondheidszorg versterken

lees ook ...

Oud-president Ronald Runaldo Venetiaan is vandaag 88 jaar

Oud-president Ronald Venetiaan is 88 jaar oud geworden vandaag. Hij werd in 1991 gekozen tot president van ons land. In 2000 en 2005 werd hij herkozen. Hiermee is hij de langst zittende president van ...

Mwale Medical & Technology City, een uitgebreid technologiepark en medisch centrum in Kenia, heeft plannen om de gezondheidssector in Suriname te ondersteunen door middel van hoogwaardige technologische investeringen. Een delegatie onder leiding van CEO Julius Mwale presenteerde op maandag 20 mei hun plannen aan president Chandrikapersad Santokhi, in aanwezigheid van directeur Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul. Mwale Medical & Technology City vertegenwoordigt in Kenia een totale investering van $2 miljard.

De ontmoeting met het Surinaamse staatshoofd markeerde de voortzetting van een vruchtbare samenwerking die begon met gesprekken in Guyana. “We hebben de president twee maanden geleden in Guyana ontmoet, en hij heeft ons uitgenodigd om naar Suriname te komen,” aldus CEO Mwale. Hij meldde dat er met president Santokhi vervolggesprekken zijn gevoerd over de plannen van Mwale Medical & Technology City om een duurzaam partnerschap op te bouwen en bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de gezondheidszorg in Suriname. Mwale beschreef de ontmoeting met president Santokhi als positief. “Hij was blij om ons weer te zien.”

Tijdens het gesprek met het staatshoofd werd de ambitie van het Keniaanse bedrijf duidelijk benadrukt: het bouwen van slimme steden, het verbeteren van ziekenhuisfaciliteiten en het bevorderen van medisch toerisme om de Surinaamse gezondheidsinfrastructuur te versterken. Mwale City streeft ernaar door middel van strategische investeringen en samenwerkingen met lokale belanghebbenden bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van het land. Het bedrijf is momenteel bezig haar activiteiten uit te breiden naar 12 landen in Afrika, waar op 18 locaties vergelijkbare steden worden gebouwd. Naast investeringen in onder meer Zuid-Afrika, zet het bedrijf nu ook koers richting het Amerikaanse continent.

Jij

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKeniaans medisch en technologiepark wil Surinaamse gezondheidszorg versterken