zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
3
(4)

Kasbeleid valutastortingen aangepast door DSB

lees ook ...

Zanger componist Theo Bijlhout (81 jaar) overleden

 Theo Bijlhout werd als zeven maands baby geboren en de dokter zei aan zijn moeder dat baby Theo hoogstens een paar dagen zou leven. “God bepaalt zijn levensduur”, antwoordde zijn moeder en zij had vo...

De Surinaamse Bank (DSB) heeft kortgeleden gemeld, dat het valutabeleid is aangepast. Valuta gekocht bij een cambio of anderen zal niet meer contant gestort kunnen worden. Bedragen van USD.3000.- moeten gestort worden met bewijs van herkomst. Kosten zijn vier procent, en de maximale stortingslimiet bedraagt Euro/USD1000,- per klant per maand.

De AML/CFT richtlijnen, eisen dat banken moeten kunnen traceren waar klanten hun vreemde valuta vandaan halen. Dit moet, omdat er al geruime tijd grote sommen geld gebracht worden naar de banken zonder een aanneembare verklaring van herkomst. Daarnaast wordt ook internetbanking gestimuleerd. Banken voeren nu een Know Your Client (KYC) beleid uit, om financiële criminaliteit te voorkomen. Het binnenstromen van grote sommen geld de laatste tijd, noodzaakt banken om het KYC beleid toe te passen.

Het doen van zaken door cambio’s buiten de KYC maatregelen heeft ertoe geleid, dat de geldzending van 19.5 miljoen euro van onze drie grootste banken, nog steeds vastzit in Nederland.

Indien de herkomst van de gelden niet verklaard kunnen worden, kan men ervan uitgaan, dat het geld niet langs juiste wegen is verdiend, en dat men het probeert wit te wassen via de cambio. Deze zaken roepen op tot het toepassen van maatregelen, die de orde binnen de financiële sector moeten handhaven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKasbeleid valutastortingen aangepast door DSB