woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
0
(0)

Karel Eckhorst over IMF Onderhandelingen

lees ook ...

Discussieavond onderzoekt de impact van Javaanse politieke i...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft tijdens een discussieavond in Ballroom Torarica het belang benadrukt van de Javaanse gemeenschap om hun politieke aandeel op te eisen. He...

Karel Eckhorts, hoofdonderhandelaar van Suriname bij het IMF, zegt van het door Suriname uit te voeren programma, dat het geen makkelijk programma is. Om Suriname uit haar noodlijdende economie te halen, zijn er een aantal maatregelen voorbereid die op sociaal-maatschappelijk gebied voor schokken zullen zorgen.

Volgens Eckhorst zijn er reeds enige tijd onevenwichtigheden in de Surinaamse economie en het is nu tijd om deze onevenwichtigheden aan te pakken. Het IMF-programma en het Herstelplan worden gelijktijdig uitgevoerd en behelzen ook maatregelen op de kort termijn en treden al in de maand juli in werking.

Er  wordt een sociaal vangnet opgezet van SRD 2- SRD3,5 miljard, waar ook de aangepaste stroomtarieven in zitten. Het is de bedoeling dat zwakke huishoudens minder zullen betalen.

“Dus op korte termijn zijn er in het Herstelplan van de overheid een aantal projecten en programma’s opgenomen die al heel snel in werking moeten treden om niet alleen de verlichting te brengen, maar ook te zorgen voor de ontwikkeling van de binnenlandse private sector, zodat die wederom de motor kan zijn voor economische ontwikkeling”, aldus Eckhorst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKarel Eckhorst over IMF Onderhandelingen