vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
4.5
(2)

Kapitein Manniesingh feliciteert de bevolking met Srefidensi

lees ook ...

Dertig verpleegkundigen doen mee aan leiderschapstrainingen

Dertig verpleegkundigen uit verschillende gezondheidsinstellingen doen mee aan de training ‘Leadership For Change’ (LFC). De Raad voor Verpleging in Suriname (RaVeSu) had maandag de openingsceremonie ...

Kapitein Shyam Manniesingh brengt alvast namens het leger de warme felicitaties over aan de samenleving in verband met 46 jaar onafhankelijkheid. De kapitein is een gedreven officier die diverse projecten uitvoert in stad en district. Deze hebben vaak het karakter van  motivatiesessies over discipline en wilskracht. De fundamentele betekenis van de staatkundige onafhankelijkheid zegt kapitein Mannisingh, is ‘Nationaal bewustzijn en positieve acties’

De legerofficier benadrukt dat de fundamentele betekenis van de onafhankelijkheidsviering ligt in de vrijheidsideologie. “De vrijheidsideologie heeft een formidabele plaats ingenomen binnen de samenleving. Het gaat om eensgezindheid in de samenleving. De herdenking van de staatkundige onafhankelijkheid heeft een speciale dimensie, omdat wij niet alleen de 46ste onafhankelijkheid herdenken, maar ook het 46-jarig bestaan van het Nationaal Leger,” aldus kapitein Manniesingh.

Hij geeft verder aan dat nationalisme in redelijke mate is ontwikkeld, maar verder versterkt moet worden. “Het is raadzaam om vaderlandsliefde op de scholen te onderwijzen aan onze kinderen. De jeugd moet worden geïnspireerd. Belangrijke gebeurtenissen van nationaal belang moet aan hen worden voorgehouden,” zegt de legerfunctionaris.

Gemeenschapszin en burgerschap zijn het cement van de samenleving in al haar verbanden. Kapitein Manniesingh accentueert dat gemeenschapszin een van de kernwaarden is om de natie verder te ontwikkelen. De legerofficier zegt dat vaderlandsliefde wordt gekoesterd binnen elk leger. “Hier in het leger wordt ons aangeleerd hoe we ons land moeten verdedigen. De legerorganisatie kan een belangrijkere rol spelen door scholen te bezoeken en de jongeren te motiveren om van Suriname te houden.”

De voorbereidingen om te geraken tot de onafhankelijkheid waren waarschijnlijk niet voldoende en genoten niet genoeg draagkracht. Vandaar de vlucht van vele Surinamers naar Nederland, wat aangaf hoeveel mensen het niet zagen zitten in Suriname. Officier Manniesingh zegt dat de soevereiniteitsoverdracht gelukkig wel zonder bloedvergieten heeft plaatsgevonden. De historische brasa tussen Henck Arron en Jaggernath Lachmon leert ons dat de weg van dialoog de beste weg is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKapitein Manniesingh feliciteert de bevolking met Srefidensi