dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
5
(1)

Kapitein Malakaita als eerste persoon van Palumeu gevaccineerd

lees ook ...

Fernandes Kerstbrood Festijn

Het bedrijf Fernandes heeft met het Fernandes Kerstbrood Festijn,  gehouden in de Internationaal Mall aan de Ringweg, kerst ingeluid in Suriname. Op verschillende plekken vóór en tijdens dit evenement...

Kapitein Sikiwa Apotomali Malakaita van Palumeu wil als voorbeeld dienen voor de gemeenschap van Zuid-Suriname en heeft zich laten vaccineren tegen het Covid-19-virus. De gezagsdrager is de eerste dorpsbewoner die gevaccineerd is. Hij heeft graag dat er meer voorlichting, informatie en vaccinatie wordt verschaft aan de bewoners van Palumeu.

Bij de vaccinatielocatie van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) is de kapitein maandag gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin. “Ik voel me goed dat ik ben gevaccineerd”, zegt hij. De kapitein is zich ervan bewust dat het Covid-19-virus ernstig ziek kan maken en dat mensen er zelfs aan overlijden. Ook binnen zijn gemeenschap is dit bekend. Toch heeft de dignitaris dat er meer voorlichting en informatie naar Palumeu gebracht wordt.

Hij geeft aan dat er veel ouderen in het dorp zijn, die ook beschermd moeten worden. Kapitein Malakaita zal op 27 december wederom bij het BOG aanwezig zijn om het tweede prikje toegediend te krijgen. Hij komt waarschijnlijk dan met een groep bewoners van het dorp, zodat die zich ook kunnen laten vaccineren. “Wanneer ik terugga, zal ik mijn mensen zeker erover vertellen en stimuleren zich te laten beschermen,” zegt hij.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKapitein Malakaita als eerste persoon van Palumeu gevaccineerd