Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Kantonrechter: artikelen in Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren onduidelijk en tegenstrijdig

Geplaatst

op

Kantongerecht Wulfinghstraat 25102017 1000x600

In het kortgeding dat was aangespannen door de VSB, Survam en de ASFA heeft de kantonrechter in zijn oordeel aangegeven dat er in de Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren (WCVT), enkele artikelen zijn opgenomen die onduidelijk en tegenstrijdig zijn. hierdoor is dit in strijd met de legalisatiebeginsel. Artikel 9 kan volgens de rechter niet van toepassing zijn.

Hierin is ook de Staat verboden om de betwiste artikelen uit de wet toe te passen. De Staat zal zich moeten onthouden van in de artikelen opgenomen daden. Het vonnis van de rechter is voor de Vereniging van Surinaams Bedrijfsleven (VSB) een signaal dat de rechtstaat functioneert. Op zo een manier worden bezwaren en opinies volgens het bedrijfsleven ook serieus genomen. Om de belangen van een gezonde private sector veilig te stellen zullen de VSB, ASFA en Survam niet schromen om tot het uiterste te gaan.- Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Percy
vrijdag 21 augustus 2020 08:56

Ha ha, ja er zullen wel regeltjes zijn die de oude regering heel goed uit kwamen.
Die rechter moeten we koesteren.
Het begint er op te lijken dat het één grote corrupte rotzooi is/was in ons landje.

Issa
vrijdag 21 augustus 2020 09:01

Daarom heeft het volk geen geld. Al het geld werd verduisterd. Alles is zo ouderwets dus kan je niets echt snel door hebben als ze jatten.Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen