zaterdag 23 september 2023
28.3 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
0
(0)

Kansarme jongeren in Saramacca ronden computervaardigheidstraining af

lees ook ...

Ministerie van EZ investeert in personeelsontwikkeling met k...

Een deel van het personeel van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft de kans gekregen om een kosteloze masterclass bij te wonen. Deze leerzame se...

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugd (AWJ) heeft het project voor computervaardigheidstraining afgerond, waarbij jonge moeders, vroege schoolverlaters en kansarme jongeren werden betrokken. In het district Saramacca werden certificaten uitgereikt aan 31 jongeren, waarmee het project een hoogtepunt bereikte. Opvallend was dat dit de eerste groep was die zonder uitvallers werd getraind.

Bovendien ontvingen zes jongeren het predicaat ‘best geslaagden’. Het project, dat begon in 2021 met trainingen in Paramaribo en Wanica, heeft honderden jongeren perspectief geboden op een betere toekomst. Het ministerie zal doorgaan met het trainen en begeleiden van districtsjongeren, en er wordt binnenkort gestart met een vervolgtraject voor de nog niet behandelde districten.

Tijdens de certificaatuitreiking benadrukten sprekers, waaronder de directeur van Jeugdzaken, Genti Mangroe, het belang van computervaardigheden in het digitale tijdperk. Mangroe prees de groep jongeren in Saramacca als voorbeeld voor anderen vanwege hun groepsdynamiek, samenwerking en doelgerichte aanpak.

Ze hoopt dat meer organisaties zullen inspelen op de behoeften van districtsjongeren op het gebied van scholing, training en begeleiding. Het onderdirectoraat Nationaal Jeugd Aangelegenheden (NJA) en het Jamaata Education Centre waren verantwoordelijk voor de uitvoering van het project en spraken hun tevredenheid uit over de samenwerking.

Districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca was verheugd over de prestaties van de jongeren en waardeerde de inspanningen van het ministerie om districtsjongeren te ondersteunen met training en begeleiding. Ze zal de geslaagden blijven volgen om ervoor te zorgen dat ze hun verworven kennis en vaardigheden daadwerkelijk benutten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKansarme jongeren in Saramacca ronden computervaardigheidstraining af