Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Kandidaten Pertjajah Luhur ondertekenen kaalplukcontract

Geplaatst

op

Paul Somohardjo. Voorzitter Pertjajah Luhur. Foto Fb Pl

Kandidaten die zich hebben gecommitteerd aan de Pertjajah Luhur (PL) van Paul Somohardjo zullen er bij de komende verkiezingen niet gemakkelijk vanaf komen, als zij denken om na de stembusgang voor een andere partij te kiezen.

De overstap doen naar een andere partij mag, maar dan staat daarop het betalen van US$ 5 miljoen als de persoon met de zetel wil vertrekken, het kaalplukcontract.  Als de persoon wenst over te stappen met achterlating van de zetel is er niets aan de hand. Er is vorige week een aanvang gemaakt met de ondertekening van deze contracten.

Het kaalplukcontract wordt door alle kandidaten getekend, maar is van toepassing op personen die worden gekozen. Nu zijn de kandidaten op districtsraads- en het niveau van De Nationale Assemblee (DNA) aan de beurt. Daarna volgen de leden op ressortraadsniveau. Volgens de PL-voorman is dit contract niet voor de partij, maar is het een garantie voor het volk.

Bedrog afstraffen

Het bedriegen van het kiezersvolk moet volgens Somohardjo worden afgestraft. Er wordt op personen gestemd die aan een bepaalde partij zijn verbonden. Volgens hem niet correct als na de verkiezingen dan de overstap wordt gedaan, om bijvoorbeeld de coalitiepartij te ondersteunen zoals het geval is geweest met Diepakkoemar Chitan en Raymond Sapoen. Het volk moet beschermd worden, benadrukt Somohardjo.

De PL heeft bij de komende stembusgang aan lijstverbinding gedaan. Ze werken in sommige districten samen met de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) van Ronnie Brunswijk. Tijdens diverse vergaderingen in de voorbije periode is kandidaten duidelijk gemaakt, dat de binnen te halen zetels dus ook de ABOP toebehoren.

Suriname maakt zich op voor de verkiezingen die over 26 dagen worden gehouden.

Culturu.com

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Jennifer

Suriname maakt zich op voor verkiezingen. Geen dieven meer aan de macht. Zet jonge mannen die hart voor land en volk hebben. Geen dieven .. lachman aron en soemita zijn er niet meer het land in nog dieper weggezakt naar de oertijd alle oude bende weg ermee .. de jeugd moet aan het roer.Advertentie

Suriname

Brug Stolkertsijver gesloten om toename COVID-19 in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

De orde- en veiligheidsmaatregelen om verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan, worden verscherpt. Ingaande vandaag is de brug te Stolkertsijver gesloten voor in- en uitgaand verkeer.

Het COVID-19 Crisis Management Team monitort de recente toename van positieve coronagevallen nauwgezet om zo goed als mogelijk controle te hebben over de situatie.

In Suriname zijn er gisteren twee personen positief getest op het COVID-19-virus, waardoor het aantal COVID-19-positieven komt op 14. Het land telt nu 4 actieve gevallen en 331 personen zijn in quarantaine. Een persoon is overleden, terwijl 9 genezen zijn verklaard.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Binnen enkele uren 14de COVID-19-geval in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

Voor vandaag alleen zijn twee personen positief getest op het COVID-19-virus. Enkele dagen terug was er ook al een geval. De teller positief geteste personen in Suriname staat op 14. Details over de laatste patiënt zijn niet bekend.

Een persoon uit Albina is op 27 mei positief getest op het virus. De situatie van de 13de persoon is stabiel. Hij is overgebracht naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De afdeling epidemiologie is nu bezig met verdere contact tracing van deze twee personen. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen