woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Kanalen in Saramacca worden handmatig onderhouden

lees ook ...

Landbouwer in dorp Perika krijgt ondersteuning bij grootscha...

Het directoraat Agrarisch Ontwikkeling Binnenland (DAOB) werkt samen met een landbouwer in Perika, Marowijne, aan het grootschalig verbouwen van gember. Binnenkort zal er een fabriek in Moengo operati...

Het landbouwgebied Pomona in het ressort Wayambo te Saramacca heeft bezoek gehad van districtscommisaris mevr. Sherin Bansi-Durga om de werkzaamheden te bezichtigen die drie weken geleden zijn aangevangen door het ministerie van Openbare Werken om de dichtbegroeide lozingen en kanalen op te halen.

Het geheel aan werkzaamheden is afgerond tot het kanaal dat uitmondt via Leiding 6 in het Saramacca kanaal. Voortaan gaat het commissariaat van Saramacca in samenwerking met de boeren en met inschakeling van de medewerkers van de bestuursdienst de kanalen handmatig onderhouden. Dit wordt nu reeds met succes toegepast in het ressort Jarikaba en andere gebieden.

Deze werkmethode levert een enorme besparing op de aanhuur van graafmachines waarbij de besparingen in overleg met de ministeries van OW en LVV anders zullen worden aangewend in het district.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKanalen in Saramacca worden handmatig onderhouden