woensdag 7 december 2022
27.1 C
Paramaribo
4.3 C
Amsterdam
5
(1)

Kanaal aan de Quaranistraat wordt hersteld

lees ook ...

Santokhi: Postponing oil output won’t cause projects t...

Staatsolie's declaration that Suriname will not engage in offshore oil production before 2027 has not perturbed President Chan Santokhi. This, based on a number of factors that have emerged from the c...

Het NV Nationaal Uitvoeringsbedrijf (N.V. NUB) is aan de Quaranistraat in het ressort Munder bezig met de taludbekleding van de dam en het aanleggen van geotextiel, klinkzand en basecourse verloopt vlot. Verder wordt de kanaalbodem verhard. Ook wordt de berm en het talud onderhouden door de aannemer.

Op 26 maart 2021 werd het startsein gegeven door president Chandrikapersad Santokhi voor het heien van de damwanden in de sloot. De werkzaamheden zullen in ruim 500 werkdagen uitgevoerd worden. Na afronding van dit project is het de bedoeling dat dit gedeelte van de weg geen verzakkingen meer zal hebben. Ook zal afkalving van de weg tot het verleden moeten behoren.

Volgens planning moet dit project in 2023 worden opgeleverd. De berm en het talud moeten nog bekleed worden. Het bekleden van het talud is belangrijk ter afdekking van de kern van een dijk voor bescherming tegen langsstromend water. De taludbekleding bestaat uit een erosiebestendige toplaag. Aan de buurtbewoners wordt geduld gevraagd voor mogelijk lawaai en verkeersopstoppingen tijdens de werkzaamheden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKanaal aan de Quaranistraat wordt hersteld