zondag 2 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
0
(0)

Kamer van Koophandel en Fabrieken dringt aan op verlaging brandstofprijs

lees ook ...

Jeugdigen gevlucht uit Opa Doeli

Het is Luciano Pinas en Joel Majokko gelukt om zondagavond  te ontsnappen uit het cellenhuis van Opa Doeli. De tieners zijn beiden 17 jaar oud. De twee jeugdige arrestanten waren in verzekering ges...

De regering heeft het niet gemakkelijk, vooral niet na de zoveelste verhoging van de brandstofprijzen. Enkele onderwijsbonden hebben maandag een petitie ingediend bij de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur waar zij om verlaging vragen van de brandstofprijzen. Nu vraagt ook de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) om het verlagen van de prijzen voor benzine.

Zij heeft in brieven aan president Chandrikapersad Santokhi en assembleevoorzitter Marinus Bee erop aangedrongen dat de brandstofprijzen worden teruggedraaid. De verhoging van vooral de dieselprijs wordt “onvriendelijk naar het bedrijfsleven toe” genoemd. Deze organisatie wil terug naar een brandstofprijs van SRD 16,09. Vanaf 13 augustus gelden als maximum pompprijzen SRD 15,95 (unleaded), SRD 17,95 (diesel) en SRD 21,04 (super).

Ook met de vastgestelde energietarieven heeft de KKF moeite. Die zijn te hoog. De bedrijven hebben op 13 augustus de eerste verhoogde rekeningen ontvangen. De combinatie van de nu aangepaste brandstofprijzen en de verhoogde energietarieven plegen volgens de KKF “een te hoge aanslag op het besteedbaar inkomen” van ondernemers.

De KKF wijst zowel Bee als Santokhi erop, dat de nieuwe tarieven moeten zijn gebaseerd op een kostprijsberekening die uitgaat van calculaties op daadwerkelijk gemaakte kosten bij productie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKamer van Koophandel en Fabrieken dringt aan op verlaging brandstofprijs