donderdag 28 maart 2024
35 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
0
(0)

Kabinet VP geeft twee GLO scholen Kabalebo brood en sap

lees ook ...

EZ lanceert KMO-roadshow ter versterking van Surinaamse econ...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) zet zich in voor de versterking van de kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's) in Suriname door het bevordere...

Leerlingen van twee GLO scholen in het bestuursressort Kabalebo, krijgen dagelijks een belegd broodje en flesje sap op school. Dit project wordt gefinancierd door het kabinet van de Vice-President.

De VP deed op donderdag 01 juni 2023 persoonlijk de launch op zowel de St. Thomas Moreschool te Washabo als de Openbare School te Apoera. Volgens de bewindsman is het belangrijk dat kinderen goed gevoed de school bezoeken. Dit zal er mede voor zorgen dat de schoolprestaties verbeteren.

De leerkrachten zijn VP Brunswijk erkentelijk voor dit project. Ze geven aan dagelijks te worden geconfronteerd met kinderen die zonder voeding de school bezoeken. Met dit project zullen dagelijks 400 kinderen worden voorzien van brood en sap.

Om het lokale ondernemerschap te stimuleren worden de broden bij hen gekocht en geleverd. Het pilot project duurt een heel kwartaal en wordt uitgevoerd door de lokale gemeenschap.

Het is de bedoeling dat ook een derde school, een VO-school, wordt meegenomen binnen dit project. Na de pilot fase zal er worden geëvalueerd. Men zal dan nagegaan op welke manier het project kan worden gecontinueerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKabinet VP geeft twee GLO scholen Kabalebo brood en sap