maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
0
(0)

Kabinet van de president wil niet gevaccineerden in kaart brengen

lees ook ...

VSB adviseert geen bedrijfssluiting tijdens protestacties 24...

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft haar leden geadviseerd om de bedrijven niet te sluiten tijdens de geplande protestacties op 24 maart 2023. Activisten hebben opgeroepen tot de sluitin...

De directeur van Bestuurlijke en Administratieve Aangelegenheden van het Kabinet van de President Adjaykoemar Moensi heeft een schrijven gericht naar alle afdelingshoofden, waarin zij worden gevraagd om een kopie van  vaccinatiebewijzen van alle gevaccineerde personeelsleden in te sluiten bij in te vullen formulieren. Deze data is volgens de functionaris nodig, om beleid te maken hierop.

Het is de bedoeling om via deze handeling een beeld te krijgen van de gevaccineerden en de niet gevaccineerden. Men zal mogelijkheden bekijken om de niet gevaccineerden te stimuleren om de stap te nemen. “Misschien moeten we andere modaliteiten gebruiken. Misschien moeten we deskundigen erbij halen om ons hierin te ondersteunen”, zo denkt Moensi hardop.

Het kabinet is enkele maanden geleden begonnen met het stimuleren van  personeelsleden tot vaccinatie. Er is zelfs  een vaccinatiedag georganiseerd. Gesprekken op afdelingsniveau moesten  het personeel dat zich toen niet heeft laten inenten, bewustmaken op het belang hiervan alsook de gevolgen van het niet gevaccineerd zijn voor zichzelf en hun omgeving.

Het recente schrijven aan de afdelingshoofden is om een beeld te krijgen van de stand van zaken, ten aanzien van vaccinatie. “Om alles goed in kaart te brengen”, volgens de kabinetsdirecteur.

Hij geeft te kennen, dat er dan beleid kan worden ontwikkeld om hiermee om te gaan. De  regering zelf staat op het punt om ook beleid te ontwikkelen voor gevaccineerden en niet-gevacinneerden op de werkplek. De registratie zal er ook meteen data van personeel beschikbaar stellen voor te nemen beslissingen, nadat dit beleid is ontwikkeld.

Directeur Moensi meldt, dat op dit moment niemand verplicht wordt gesteld zich te vaccineren. Het personeel wordt wel in groepsverband, alsook individuele gesprekken aangespoord dit te doen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKabinet van de president wil niet gevaccineerden in kaart brengen