woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Kabinet van de President vindt vrije meningsuiting wel belangrijk

lees ook ...

Naturalisatiewet niet verder behandelt in DNA

Door weinig belangstelling van de regering voor het college, moest de openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) worden verdaagd. Slechts twee ministers waren aanwezig. Volgens afspraak ...

Het Kabinet van President Santokhi heeft vandaag in een verklaring het belang van artistieke vrijheid en vrije meningsuiting benadrukt, naar aanleiding van het incident tijdens het Javaans Nieuwjaar optreden op het Onafhankelijkheidsplein.

Tijdens het optreden zou een artiest gezegd zijn het lied: ‘A libi kon tranga now’, niet te zingen, waarna hij midden in het lied stopte en zich bij het publiek verontschuldigde. De Woordvoerder van de president benadrukt dat vrije meningsuiting en artistieke vrijheid binnen de geldende wet- en regelgeving de hoekstenen zijn van de Surinaamse rechtsstaat, die ten alle tijden gewaarborgd moeten worden. In een democratische samenleving, zoals die van ons land, staat de vrijheid van meningsuiting centraal als een fundamenteel recht.

De regering zegt nu groot belang te hechten aan het beschermen en bevorderen van een open en inclusief klimaat waar verschillende stemmen en opvattingen vrijelijk kunnen worden geuit. Dialoog en respect voor elkaars standpunten zijn essentieel voor een gezonde en progressieve samenleving.

Het Kabinet van de President heeft benadrukt dat het incident bilateraal zal worden opgelost, met het oog op een constructieve aanpak van het voorval.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKabinet van de President vindt vrije meningsuiting wel belangrijk