donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
0
(0)

Kabinet van de President investeert in opleiding: Medewerkers beginnen BAVP-training

lees ook ...

Minister Somohardjo belooft spoedige oplossing achterstallig...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft aangekondigd dat er snel een oplossing komt voor de achterstallige betaling van voedingsgelden aan medewerkers van het Directoraat Nation...

Een groep van 22 medewerkers van het Kabinet van de President en het Instituut van de First Lady is begonnen aan de opleiding tot Buitengewoon Agent van Politie (BAVP) om hun functie beter te kunnen vervullen. De lessen zijn op 15 mei 2023 van start gegaan op het kabinet en de training duurt vier maanden, bestaande uit zowel theoretische als praktische onderdelen. Na afronding zullen de deelnemers de bevoegdheid van BAVP’er verkrijgen.

Arleen Emanuels, waarnemend algemeen directeur van het Kabinet van de President, opende de training en benadrukte het belang van beveiliging voor de ontwikkeling van het land. Ze gaf de cursisten de boodschap mee dat de verantwoordelijkheden die ze krijgen nooit voort moeten komen uit ego. First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry sprak de deelnemers ook bemoedigend toe, waarbij ze succes wenste en hoopte op veel ondersteuning na afloop van de training.

De opleiding wordt uitgevoerd in samenwerking met de Safety & Security Academy Suriname (SSAS), die zich voornamelijk richt op jongeren en gecertificeerde beroepsgerichte veiligheids- en beveiligingstrainingen aanbiedt. De SSAS is erkend door het Korps Politie Suriname (KPS).

Armand Fernand, richtingscoördinator van de BAVP-opleiding bij de SSAS, informeerde de cursisten over de regels en voorwaarden van de opleiding. Hij benadrukte dat de eerste regel van de cursus is om de bevoegdheid nooit te misbruiken. Fernand heeft volledig vertrouwen in de zorgvuldige selectie van de cursisten en hoopt dat ze na succesvolle afronding van de opleiding hun taken binnen hun werkgebied met toewijding kunnen uitvoeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKabinet van de President investeert in opleiding: Medewerkers beginnen BAVP-training