donderdag 21 september 2023
32.9 C
Paramaribo
15.2 C
Amsterdam
0
(0)

Kabinet van de President intensiveert grondbeleid voor investeerdersvertrouwen

lees ook ...

Rakesh Gajadhar Sukul both  medical and public health direct...

Rakesh Gajadhar Sukul, the director of public health, concurrently serves as the PCS's interim medical director.  The Health Minister requests that everyone engaged provide Gajadhar Sukul their full c...

Al geruime tijd zijn eigendomsoverdrachten van gronden na familieregistraties bij notarissen in behandeling. Dit heeft bij velen geleid tot twijfels over hun vermogen om nog te investeren in hun grondeigendom. Deze onzekerheid zal binnenkort tot het verleden behoren. Het Grondbeleid, dat wordt gecoördineerd vanuit het Kabinet van de President, ondergaat een versterking om burgers meer zekerheid te bieden.

Na uitgebreid overleg met de regeringsraad is goedkeuring verleend om dergelijke eigendomsoverdrachten rechtstreeks via notariële procedures te laten verlopen. Deze aanpassingen zullen worden doorgevoerd middels een alomvattende regeling, opgesteld door het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer.

Tientallen situaties waarin burgers hun eigendommen verloren door langdurig gebruik of vestiging, als gevolg van veranderingen in het landschap of het ontbreken van een officiële overdracht, zullen worden teruggedraaid door middel van presidentiële besluitvorming. Een geautoriseerde lijst van benadeelden is al opgesteld. Deze maatregelen beogen sociale stabiliteit te bevorderen en verlenen burgers die rechtmatig aanspraak maken op een stuk grond, vooral wanneer zij hier al lange tijd in hebben geïnvesteerd of van plan zijn dit te doen, de broodnodige zekerheid.

Voor alle aangelegenheden met betrekking tot grondproblematiek staat de Afdeling Grondzaken van het Kabinet van de President klaar om te assisteren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKabinet van de President intensiveert grondbeleid voor investeerdersvertrouwen