zaterdag 15 juni 2024
26 C
Paramaribo
13 C
Amsterdam
0
(0)

Kabinet President geeft afvalcontainers aan Coronie ipv Milieubeheer

lees ook ...

17-jarige jongen overleden door zelfdoding in woning

Maandagochtend rond 06.00 uur ontving de politie een melding dat een 17-jarige jongen dood was aangetroffen in een woning aan de Mopentiboweg. Uit onderzoek bleek dat de tiener zichzelf h...

Het commissariaat Coronie gaat 40 stuks afvalcontainers bij scholen en openbare instanties plaatsen. Dit, in het kader van een schoonmilieu. De containers zijn na een verzoek van het commissariaat door het Kabinet van de President beschikbaar gesteld.

Rajesh Rajcomar van de afdeling Centraal Beleidscoördinatie en Monitoring (CBCM) was belast met de coördinatie van het project. Hij gaf aan dat het geheel valt binnen de gemeenschapsprojecten van het kabinet om de samenleving zoveel als mogelijk tegemoet te komen.

Rajcomar zegt dat er in het kader van armoedebestrijding vanuit het Kabinet van de President het initiatief is genomen om sociale projecten die een impact hebben op de samenleving te ondersteunen, zodra deze voldoen aan bepaalde criteria. Zo hebben bepaalde instanties projecten ingediend. Het commissariaat Coronie deed het verzoek om 40 vuilcontainers met als doel een schoner milieu in het district te stimuleren.

De coördinator merkt op dat niet elke instantie of school in Coronie over een afvalcontainer beschikt. Het commissariaat heeft zijn project goed kunnen onderstrepen. Rajcomar zegt dat gezien de noodzaak en de impact die het project heeft op het welzijn van de Coroniaanse gemeenschap hier invulling aan is gegeven. “Het is ook goed voor het zicht van Coronie omdat toeristen het district bezoeken,” zegt hij erachter aan.

Waarom hebben we een ministerie voor Milieu of Openbare Werken als het kabinet van de President zich met zoiets futiels moet bemoeien. Het kabinet van de president is zwaar overbemand en dat is nog zeer zacht uitgedrukt. Als ze het budget van het kabinet nou eens verminderden en dat aan Mielieubeheer gaven, was het logischer en beschaafder geweest. Het kan niet dat een President of zijn kabinet zich met vuilcontainers gaat bezighouden. Waarvoor heb je anders zoveel ministeries?

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKabinet President geeft afvalcontainers aan Coronie ipv Milieubeheer