woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
5
(1)

Kabalebo eist intrekking ” geheime” concessie aan Goldline Mining

lees ook ...

LVV sluit 120-jarig bestaan af met bodemdag exhibitie

Ter ere van zijn 120-jarig bestaan heeft het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een expositie geopend die op 5 december - Wereld Bodemdag - werd afgesloten. De tentoonstelling ging va...

Goldline Mining NV heeft een concessie van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen gekregen om bouwmaterialen(rivierzand) te exploiteren in de Corantijnrivier. De districtscommissarissen van Kabalebo en Nickerie zijn hiervan nooit op de hoogte gesteld. Het was top secret. De gemeenschap van de omgeving is hierover niet te spreken.

Tijdens een spoedvergadering dinsdag jongstleden heeft de gemeenschap van Kabalebo het besluit genomen, dat deze concessie moet worden ingetrokken door president Santhoki. Ruim 300 ha is uitgegeven aan dit bedrijf. De gemeenschap heeft sterk het vermoeden, dat men op zoek is naar goud onder het mom van zandgraven, omdat een skalian al klaarstaat.

Bij het opgraven van rivierzand maakt men gebruik van een ponton met graafmachine en niet van een skalian, zoals men wil doen geloven. Nu is de skalian door de politie van Nickerie aan de ketting gelegd.

De gemeenschappen van Apoera, Washabo en Section willen geen goudmijn activiteit in hun gebied. Zij willen geen vervuiling van het water en het milieu in hun gebied. Men eist dat het staatshoofd ingrijpt.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKabalebo eist intrekking " geheime" concessie aan Goldline Mining