dinsdag 27 februari 2024
25 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
0
(0)

Justitieminister spreekt examenkandidaten Ceciliaschool moed in

lees ook ...

Koersdaling of koersfaling 

Het gesprek van de week in Suriname is de koers die vanaf vorige week dagelijks daalde. Zo is de koers in een week van 38 Surinaamse dollars voor 1 euro naar 31 voor inkoop door de Cambio’s en de US d...

De examenkandidaten van de St. Ceciliaschool aan de Ramgoelamweg hadden hoog bezoek. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) was er om een motivatiesessie te houden voor de examenkandidaten. In de komende periode zal hij vaker bezoeken brengen aan diverse scholen. Ook zullen er vanuit het ministerie in samenwerking met diverse buurtorganisaties jongeren seminars georganiseerd worden in de ressorten.

“Je bent verantwoordelijk voor je eigen toekomst”, dit zei minister Amoksi. In de komende periode zal hij vaker bezoeken brengen aan diverse scholen. Ook zullen er vanuit het ministerie in samenwerking met diverse buurtorganisaties jongeren seminars georganiseerd worden in de ressorten. Amoksi zal de input van de jongeren gebruiken om het jeugdbeleid van het ministerie van Justitie en Politie aan te scherpen. Het jeugdbeleid is gericht op bescherming, informatievoorziening, preventie en zorg.

Marciano Naarden, directeur van de St. Ceciliaschool, was vereerd met het bezoek van de Juspol-topman. Hij vertelde erbij dat het de tweede keer is, dat een minister van het ministerie van Justitie en Politie een bezoek brengt aan de school. Minister Amoksi, die zelf ook aan Ramgoelamweg is opgegroeid, vertelde de jeugdigen kort over zijn jeugd, waar hij die periode heeft doorgebracht in het binnenland en ook hoe hij vanuit een internaat in Paramaribo het onderwijs moest vervolgen.

“Lek’ fa ye loekoe op na wan sma, zo ook kijken je broertjes of je zusjes op naar jullie. Voor hen ben je ook een rolmodel. Ook naar hun toe moet je jezelf blijven ontwikkelen”. Ook drukte hij de studenten op het hart dat het ten zeerste belangrijk is, niet in aanraking te komen met de politie.

Na zijn toespraak, kreeg de bewindsman een rondleiding op de school. Tijdens de rondleiding zijn enkele problemen waarmee de school te kampen heeft, naar voren gekomen. Het gaat onder andere om het ICT-lokaal dat al geruime tijd niet beschikt over een airconditioner. Het is voor zowel de leerkracht als de leerlingen onaangenaam.

Vooral voor de leerkracht, omdat zij vanaf de ochtend tot 17.00 uur in de middag les moet geven. Daarnaast heeft de school ook last van inbraken en komt men ‘s nachts in de leslokalen gokken. De leslokalen worden vervolgens vervuild achtergelaten. De minister gaf aan naar dit vraagstuk te zullen kijken. Hij beloofde ook voor een nieuwe airco te zullen zorgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJustitieminister spreekt examenkandidaten Ceciliaschool moed in