dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
3
(1)

Justitieminister onderkent stijging en verruwing criminaliteit in Suriname

lees ook ...

Groot deel Surinaamse bevolking heeft te hoge bloeddruk

Op enkele poliklinieken in Suriname wordt er sinds enkele weken, middels het Suriname HEARTS hypertensie protocol gewerkt, waarbij ingeschrevenen zich kunnen laten screenen op hun risico op hart-en va...

Door het ministerie van Justitie en Politie wordt onderkend dat er sprake is van stijging en verruwing van de criminaliteit. Er zijn concrete instructies gegeven aan de korpschef om dit fenomeen drastisch de kop in te drukken, zegt Juspol-minister Kenneth Amoksi. De minister reageert op een brief van assembleelid Rajendre Debie (VHP) die had gevraagd naar de stappen die de bewindsman treft om de verruwde en toegenomen criminaliteit aan te pakken.

Uit rapportages van de afgelopen dagen blijkt dat er significante vorderingen zijn geboekt in de ontmanteling van criminele misdaadbendes. Amoksi onderstreept ook de verregaande afspraken voor internationale samenwerking met de IDB, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Gesprekken met Nederland, Brazilië en Guyana zijn in de pijplijn, schrijft Amoksi. Hij kondigt een verhoging van burgerparticipatie aan, “aangezien veiligheidszorg niet alleen overheidszorg is, maar vooral gemeenschapszorg.” Er komt een Landelijke Coördinator Buurtmanagement.

Binnenkort zal de minister de vaste DNA-commissie Justitie en Politie uitnodigen om de veiligheidsprojecten die in uitvoering zijn en de projecten die in voorbereiding zijn, te bespreken. Amoksi benadrukt dat het verhogen van het veiligheidsgevoel van de burgerij zijn hoogste prioriteit is.

Suriname is niet bespaard gebleven van de effecten van toegenomen criminaliteit en geweld in de regio. “Wij maken ook een toename en verruwing van de criminaliteit mee, waarbij vernieuwde modus operandi door de criminelen worden toegepast,” beweert Amoksi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJustitieminister onderkent stijging en verruwing criminaliteit in Suriname