Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Justitieminister bezoekt Surinaamse jeugdigen in detentie

Geplaatst

op

Minister Kenneth Amoksi In Gesprek Met Een Jeugdige In Detentie. Foto Voorlichting Juspol

Jeugdigen in detentie hebben op de eerste schooldag, 1 oktober, hoog bezoek gekregen. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) heeft de jonge gedetineerden bezocht. Hij heeft voor de groep in het jeugd doorgangscentrum Opa Doeli en het Jeugd Correctie Centrum (JCC) te Santo Boma een motivatiespeech gehouden. De bewindsman heeft ze aangemoedigd om ondanks hun detentie te blijven studeren. 

Ook assembleelid Edgar Sampi, lid van de commissie Juspol in De Nationale Assemblee, was van de partij. “Dat je hier bent, is niet het einde van je toekomst, maar jullie moeten blijven geloven dat je alsnog iets van je leven kan maken. Je hebt nu een kans gekregen voor het bewandelen van een nieuw pad deze eerste schooldag,” zei Sampi.

Minister Amoksi heeft ook kort over zijn jeugd gesproken, waar van het binnenland hij die periode heeft doorgebracht en hoe hij vanuit een internaat in Paramaribo het onderwijs moest vervolgen. Verder motiveerde hij ze met de woorden lering te nemen uit de situatie waarin zij nu verkeren. Hij gaf ook aan dat dit niet het einde is. “Er zijn regels en wetten. Jullie hebben wetten overtreden en daarom zijn jullie hier. Hier is niet jullie eindstation. Het is nu de kunst om wat aan te grijpen uit het vakonderwijs dat jullie krijgen,” zei de minister.

“Juspol heeft een dubbele rol. Bij het plegen van een strafbaar feit wordt je aangehouden en daarnaast zijn er weer maatschappelijk werkers om je te begeleiden, zodat je een betere jongeman of jonge vrouw wordt. Wij van Justitie en Politie zijn er niet om jullie te pesten, maar om je te helpen. Wij willen jullie empoweren,” zei de bewindsman. Hij vroeg aan de jongeren om zichzelf te vergeven voor het feit dat ze een fout hebben begaan en ervoor te zorgen dat zij die fout niet meer maken.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Benny
zondag 4 oktober 2020 09:23

Die man begrijpt het.
Hij zet tegenover de negatieve dingen, positieve dingen.
Hij laat ze weten dat ze hun leven anders aan kunnen pakken en er iets veel beters van kunnen maken.
Zeer goede actie van deze minister.



Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen