woensdag 29 november 2023
24.2 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
0
(0)

Justitieminister Amoksi en Franse collega bespreken aanpak drugssmokkel

lees ook ...

Automobilist aangehouden na fatale aanrijding met voetganger...

Op zondagochtend 26 november 2023 heeft een nog onbekende automobilist zich gemeld bij de politie na een tragische aanrijding op de Anton Dragtenweg, waarbij een man van hindoestaanse afkomst om het l...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) en zijn Franse collega Eric Dupond-Moretti vinden het belangrijk dat beter wordt samengewerkt in het gevecht tegen drugssmokkel en illegale goudwinning, in het bijzonder door betere samenwerking tussen de veiligheidsdiensten. Dit is naar voren gekomen tijdens het eendaags bezoek, vrijdag, van de Franse minister aan zijn collega in Suriname.

Ze zijn overeengekomen dat ze een werkgroep zullen instellen om informatie met elkaar uit te wisselen. De werkgroep zal vlotte en efficiënte justitiële samenwerkingsmethoden ontwikkelen voor het afhandelen criminele strafzaken met vertegenwoordigers van de rechterlijke autoriteiten van beide landen. De ministers beogen ook een nauwere samenwerking bij de implementatie van het Minamata-verdrag.

De ministers hebben het belang van de strijd tegen corruptie beiden erkend omdat daardoor wet en recht kunnen zegevieren en het vertrouwen in de overheid versterkt wordt. Er zal hiervoor uitwisseling van ervaring en training plaatsvinden. Ze zijn overeengekomen om de samenwerking in het gevangwezen te intensiveren, in het bijzonder door te werken aan het re-integreren van overtreders in de samenleving om daarmee recidive tegen te gaan.

Beide ministers staan pal achter de gezamenlijke declaratie en het addendum en zijn bereid om op het hoogste niveau gesprekken tussen de twee Staten te blijven bevorderen.

De Franse delegatie is ook ontvangen door president Chandrikapersad Santokhi in de aanwezigheid van de minister Amoksi en zijn collega van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJustitieminister Amoksi en Franse collega bespreken aanpak drugssmokkel