zondag 14 april 2024
25.4 C
Paramaribo
11.3 C
Amsterdam
0
(0)

Justitiële Kinderbescherming verzorgt sessie voor ouders van kinderen in detentie

lees ook ...

Hofpresident benadrukt verantwoordelijkheden van nieuwe advo...

Het Hof van Justitie heeft vrijdag vijf nieuwe advocaten beëdigd in een plechtige ceremonie gehouden in de zittingszaal van het Gerechtsgebouw aan het Onafhankelijkheidsplein. De raadslieden Irma Dori...

De dienst Justitiële Kinderbescherming (JKB) van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) heeft onlangs een ouderparticipaties sessie georganiseerd voor de ouders van kinderen in detentie. Het gaat om kinderen die ingesloten zijn te Santoboma en in het jeugd doorgangscentrum Opa Doelie.

Bij vele ouders is er nog onvoldoende bewustzijn over hoe zij samen kunnen werken met de maatschappelijke werkers en de andere diensten bij Juspol. Een goede samenwerking tussen de ouders en deze diensten bieden een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van recidive.

Tijdens de sessie is er uitleg gegeven over zaken die ouders kunnen doen om de ontvangst van hun kinderen na vrijlating te verbeteren. Er is ook ingegaan op de uitdagingen die de ouders hebben ervaren in met name de opvoeding van hun kinderen. In totaal hebben 28 ouders deelgenomen aan deze sessie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJustitiële Kinderbescherming verzorgt sessie voor ouders van kinderen in detentie