maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
1
(1)

Justitie voert verhoogde boetes voor verkeersovertredingen in

lees ook ...

Koopkrachtversterking voor landsdienaren tot december bevest...

De koopkrachtversterking van SRD 3.500 per maand voor landsdienaren zal tot en met december van dit jaar worden uitbetaald, bevestigt minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken. Deze ...

Om verkeersovertreders te ontmoedigen en de verkeersveiligheid te garanderen, heeft de Justitie in 2022 de verhoging van boetes voor verkeersovertredingen aangekondigd en ingevoerd. Deze verhogingen zijn per 1 oktober van dat jaar ingegaan en worden sindsdien door de politie toegepast.

Van de verkeersdeelnemers die door de politie werden bekeurd voor één of meerdere verkeersovertredingen, heeft een groot deel hun boetes voldaan. Echter, een ander deel heeft dit nagelaten en zich ook niet gemeld voor de rechtszitting bij de verkeersrechter. Deze personen zijn inmiddels bij verstek veroordeeld. De snelrechtvonnissen, waarbij de rechter bepaalde dat de overtreder een boete moet betalen of een vervangende hechtenis moet uitzitten, zijn ter uitvoering aangeboden aan de politie.

De opsporing van de gevonniste personen is door de Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) van het Korps Politie Suriname (KPS) ingezet en de vonnissen zullen op hen worden uitgevoerd. Personen die in de afgelopen twee jaren een verkeersovertreding hebben begaan en hun boete nog niet hebben betaald, worden verzocht zich te melden bij de afdeling ANRS om dit alsnog af te handelen.

Enkele voorbeelden van boetes zijn: voor het rijden met een personenvoertuig dat niet is herkeurd kan de rechter een boete van SRD 1500 of een hechtenis van ongeveer 6 weken opleggen. Voor een niet opnieuw verzekerd voertuig kan de straf oplopen tot SRD 5000 of een hechtenis van ongeveer 20 weken. Bij verkeerscontroles zal er ook op deze overtredingen worden gecontroleerd.

Personen die van plan zijn naar het buitenland te reizen, worden eveneens verzocht zich te melden bij de politie om hun zaken in orde te maken. Dit voorkomt dat zij op de luchthaven worden staande gehouden en geconfronteerd worden met hoge boetes of een reisverbod.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJustitie voert verhoogde boetes voor verkeersovertredingen in