dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
3
(2)

Justitie accepteert geen wildwestgedrag ambtenaren

lees ook ...

05 december, kinderdag

President Santokhi wenste alle kinderen vandaag 05 december een leuke kinderdag toe met de woorden: "vandaag 05 december, vieren we met ons allen Kinderdag. Een dag waarop alle kinderen extra in de bl...

“Onverantwoordelijkheid heeft grenzen. Het is een gedisciplineerde organisatie en men kan geen wildwestgedrag demonstreren,” zegt minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol). De minister verwijst naar het gedrag van enkele leden van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) tijdens een begrafenis op 7 augustus, waarbij enkele leden met hun dienstwapen in een menigte in de lucht hebben geschoten.

De schoten zijn ongecontroleerd, onverantwoord, zonder opdracht en buiten alle protocollen, dienstvoorschriften en commando’s gelost. Er zal tegen de groep worden opgetreden en zij zullen moeten instaan voor de consequenties.

Volgens de Juspol-minister zijn er dienstvoorschriften overtreden, wat heel ernstig is en niet wordt getolereerd. Hij benadrukt dat het gedrag van deze BBS’ers onacceptabel is. Ze kunnen niet ontkennen, omdat de beelden op social media voor zich spreken.

Vernomen wordt dat er al maatregelen zijn getroffen tegen enkele ambtenaren. In afwachting op het onderzoek zouden enkele BBS’ers zijn ontwapend.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJustitie accepteert geen wildwestgedrag ambtenaren