Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

JusPol minister moet kwestie Surinaamse Politie Bond oplossen

Geplaatst

op

door

De Surinaamse Politie Bond heeft gisteren een algemene leden vergaderingbelegd betreffende de kwestie dat 3 leden van het Regio Bijstandsteam(RBT)achter slot en Grendel zitten. Volgens de bond zitten hun 3 leden onterechtvast na een conflict over een voetbal met een gezin die naast een voetbal veldwoont.  De bond heeft gemeend depresident van Suriname, Desire Bouterse te vragen de zaak aandacht te geven. HetStaatshoofd heeft op zijn beurt de opdracht gegeven  aan de minister van Justitie en Politie,Getrouw de zaak onder zijn aandacht te brengen.

President Desi Bouterse heeft minister Stuart Getrouw van Justitie enPolitie geïnstrueerd om de zaak van de Surinaamse Politiebond (SPB) inbehandeling te nemen.  De president heefteen brief ontvangen van de SPB waarin gevraagd wordt om het bestuur te ontvangen.Dit naar aanleiding van de inverzekeringstelling van drie politieagenten dieingedeeld zijn bij het Regio Bijstandsteam. 

De bond heeft depresident in kennis gesteld van het besluit van de algemene ledenvergadering.Hierin is gevraagd om binnen 24 uur de agenten in vrijheid te stellen. Aan hetbestuur van de bond is door de algemene ledenvergadering opgedragen om met dewerkgever om de tafel te gaan. Dit om meer duidelijkheid te krijgen over hetinsluitbeleid van politieambtenaren en de drie vastzittende leden naaraanleiding van het recente voetbalincident. President Bouterse heeft de bondlaten weten dat de minister van Justitie & Politie verder zal gaan met dezezaak.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Veroorzaker aanrijding laat slachtoffers in hulpeloze toestand achter

Geplaatst

op

door

De politie van de verkeersunit van Regio Midden kreeg in de vroege ochtend van zondag 12 mei melding van het Command Center, dat een auto twee voetgangers aan de Kwattaweg had aangereden.

De wetsdienaren gingen naar de opgegeven locatie en troffen de slachtoffers ter plaatse aan. De slachtoffers waren de 48-jarige Mukesh, J. en de 50-jarige Sharmiladebie, T. Zij verklaarden dat terwijl zij de straat overstaken zij door een blauw gelakte personenauto zijn aangereden. Dat de autobestuurder na de aanrijding is door gereden. De slachtoffers werden per ontboden ambulance overgebracht naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis om medisch behandeld te worden.
Twee dagen na de aanrijding meldde de 24-jarige autobestuurder zich aan bij de politie. Het betreft in deze de 24- jarige Armand, E. Armand verklaarde verder dat hij de auto gesloopt had en de autozittingen verbrand had om bewijsmateriaal weg te maken.

Op zijn aanwijzing werd de locatie aangedaan waar hij de losse delen van de auto verstopt had. In het belang van het onderzoek zijn de losse delen van de auto door de politie in beslag genomen. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Armand, E. hangende het onderzoek in verzekering gesteld door de politie. Armand is niet in het bezit van een rijbewijs.

Lees verder

Suriname

Verdachte aangehouden bij een “road-block” van de politie

Geplaatst

op

door

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade,bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al geheleveiligheidscontrole, op zaterdag 4 mei in het district Brokopondo een voertuigbestuurdertot stoppen gesommeerd.

Daarbij is de 26-jarige meerijder Mugabe, A.aangehouden, nadat op hem verschillende drugssoorten zijn aangetroffen en inbeslag genomen.

Volgens verklaring van Mugabe is hij drugsgebruiker.Hij is hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Lees verder

Meest gelezen