zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

JusPol minister belooft actie tegen toenemende criminaliteit in Matawai-gebied

lees ook ...

Minister Somohardjo benadrukt broederschap en naastenliefde ...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, heeft namens president Chandrikapersad Santokhi, de Surinaamse gemeenschap toegesproken ter gelegenheid van Ied-ul-Fitr, het feest dat het einde van ...

Granman Lesley Valentijn van de Matuariërs leidde een delegatie die ontvangen werd door minister Kenneth Amoksi om hun bezorgdheid te uiten over toenemende criminele activiteiten in het Matawai-gebied. Zowel de gemeenschap als lokale ondernemers voelen zich al geruime tijd onveilig, vooral in het ressort Boven-Saramacca van het district Sipaliwini, waar berovingen frequent voorkomen, met name in het gebied Villa Brazil. Tijdens de ontmoeting is overeengekomen dat er onmiddellijk maatregelen zullen worden genomen om de veiligheid te verhogen en de criminaliteit in het Matawai-gebied aan te pakken.

Districtscommissaris Walter Bonjaski gaf aan dat na een vergadering en overleg met granman Valentijn en de lokale gemeenschap de urgentie van de situatie duidelijk werd. Recentelijk waren er ernstige overvallen waarbij ondernemers gewond raakten of beroofd werden van goud door gewapende Brazilianen. De granman benadrukte dat de gemeenschap het zat is en dringend ingrijpen vereist is om escalatie te voorkomen.

Tijdens het overleg waren ook waarnemend korpschef Ruben Kensen, commissaris van Politie Nahomie Farina, hoofdinspecteur Hesdy Godlieb en inspecteur Henk Pala aanwezig. Minister Amoksi beloofde de situatie serieus te nemen en een structurele oplossing te zoeken in samenwerking met alle betrokkenen. Het waarborgen van de veiligheid van de samenleving behoort tot de prioriteiten van het ministerie van Justitie en Politie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJusPol minister belooft actie tegen toenemende criminaliteit in Matawai-gebied