maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
0
(0)

Juspol krijgt GRANT van IDB

lees ook ...

Gaspistool gevonden in schooltas 15-jarige leerling

De schoolleiding van de Sarasvatischool heeft na verkregen informatie, dat een leerling een gaspistool naar school moest hebben gebracht, een tassencontrole gedaan in alle schoollokalen. Deze controle...

Het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) heeft van de Inter-American Development Bank (IDB), ter waarde van USD 70.000, technische assistentie gekregen op het gebied van veiligheid. op maandag 15 maart werd de overeenstemming over de besteding van de USD 70.000 tussen het Technisch Team IDB Grant Suriname van Juspol en de IDB bereikt. Dit bedrag werd vrijgemaakt in het kader van het Regional Grant Program.

Het team van Suriname onder voorzitterschap van Mark Karg, waaronder de hoofdinspecteurs van politie Rishi Akkal en Rachel Deekman, het hoofd Internationale Betrekkingen Sieglien Aviankoi en Carolijn Reemnet, hoofd Onderzoek Planning en Documentatie (OPD) van Juspol, heeft namens minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie de prioriteitenlijst gepresenteerd aan Jason Wilks, Sector Specialist van de Public Management Innovation in Citizen Services Division van de IDB. ​De gebieden waarin ons land om technische assistentie vraagt, zijn: Huiselijk Geweld en Gender Based Violence, Transnational Crime toegespitst op Drugs en Human Trafficking, Verkeersmanagement, Basis Politiezorg en Community Policing, Cyber Crime en Financial Crime.

Jason Wilks toonde zich tevreden met de prioriteitenlijst en gaf aan dat volgens IDB-statistieken Suriname, Guyana en Trinidad & Tobago het hoogste aantal gevallen van huiselijk geweld hebben in de regio. Voorzitter Karg belichtte kort het recente geval, waarbij het lijk van een jonge vrouw in een trens in Suriname is aangetroffen en de ernstige mishandeling en bedreiging van een driejarig meisje door haar vader. Dit terwijl in Guyana bij afzonderlijke misdrijven recentelijk vrouwen zijn doodgekapt en op Trinidad een jonge rechtbankmedewerkster op gruwelijke wijze om het leven is gebracht na te zijn ontvoerd.

De twee laatste zoom-meetings met de IDB-vertegenwoordiger vinden plaats op 18 en 19 maart 2021, waarbij de sectoren Verkeersmanagement, en Community Policing nader zullen worden belicht. Daarna zal de minister van Financiën en Planning door zijn collega van Justitie officieel in kennis gesteld worden van de overeenkomst met de IDB, waarna hij namens de Staat Suriname de bank schriftelijk vraagt tot invulling van het bedrag van USD 70.000 over te gaan. De technische assistentie van de opgegeven prioriteiten kan dan van start gaan.

Huiselijk geweld, drugsbestrijding en verkeersmanagement staan hoog op de lijst van Veiligheidsproblemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJuspol krijgt GRANT van IDB