Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

JusPol en NH minister gaan in op kwestie overleden porknokker

Geplaatst

op

door
1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Abaikami

heel goed dat er een onderzoek komt en dan hoor je het van 2 kanten. hoor en wederhoor. heel goed en zo kan de rust weer terug zijn als het recht heeft gesproken.Advertentie

Suriname

Na Wuhan nu tweede Chinese miljoenenstad geïsoleerd vanwege coronavirus

Geplaatst

op

door

Ook de Chinese stad Huanggang is door de autoriteiten geïsoleerd vanwege het coronavirus. Chinese media melden dat al het uitgaande verkeer en het openbaar vervoer in de stad van 7 miljoen inwoners met ingang van vandaag vrijwel wordt stilgelegd. In de Chinese stad Wuhan, waar de eerste besmetting met het coronavirus werd vastgesteld, was dit al het geval. 

De steden hebben inwoners gevraagd de stad niet te verlaten tenzij er een bijzondere noodzaak is. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de VN maakt vandaag bekend of de uitbraak van het virus een wereldwijde noodsituatie is. De organisatie vergaderde woensdag over de situatie in het Zwitserse Genève. Als de corona-uitbraak tot noodsituatie wordt gebombardeerd, zal de VN-organisatie bestrijding internationaal gaan coördineren. Tot nu toe heeft de WHO zes keer een noodsituatie uitgeroepen. Dat gebeurde onder andere bij uitbraken van zika, polio en ebola.

De autoriteiten in China hebben gewaarschuwd dat het SARS-achtige virus zou kunnen muteren en zich verder kan verspreiden. Op dit moment lijkt het virus minder dodelijk en besmettelijk dan SARS en MERS, andere virussen uit de coronafamilie. De snelle toename van het aantal besmettingen van afgelopen dagen heeft volgens de Chinese autoriteiten vooral te maken met aangescherpte monitoring en betere detectiemethoden. 

Ook in de VS, Thailand, Taiwan, Zuid- Korea en Japan zijn mensen met het potentieel dodelijke virus besmet. Het gaat in al die gevallen om reizigers die afkomstig waren uit Wuhan, de Chinese miljoenenstad waar het virus waarschijnlijk is uitgebroken op een markt.

In Hongkong is woensdag een 39-jarige man uit Wuhan opgenomen ter observatie, omdat wordt gevreesd dat hij ook het virus heeft. Het is de eerste patiënt in Hongkong met de verschijnselen van het coronavirus. Dinsdag kwam hij als toerist met de trein in Hongkong aan. Symptomen van de ziekte zijn longontsteking, koorts, hoesten en kortademigheid. Er bestaat nog geen vaccin tegen de ziekte.

Lees verder

Suriname

Wagens, motorfietsen en fietsen voor politie

Geplaatst

op

door

Als het aan korpschef Roberto Prade van het Korps Politie Suriname (KPS) ligt, mag de samenleving niet meer horen dat er geen politievoertuigen zijn. Hij heeft de sleutels van een tweede partij van 75 politievoertuigen in ontvangst genomen en daarmee ook symbolisch de sleutels van 50 motorfietsen voor de Motor Surveillance Dienst (MSD) en 80 fietsen voor de Bikers Unit.

De directeur Operationele Diensten van het ministerie van Justitie en Politie, Olton Helstone, nam de sleutels uit handen van de Managing Director van Rudisa Motors .N.V., Anand Pherai en overhandigde ze vervolgens aan de korpschef Prade. De korpschef zegt zeer ingenomen te zijn met deze kwantitatieve als kwalitatieve aanwinst voor wat betreft de middelen van het korps.

“De zichtbaarheid van de politie zal niet ontbreken wanneer deze voertuigen ingezet zullen worden. We mogen niet ontevreden zijn, omdat ons wagenpark is versterkt. We zullen het scherp in de gaten houden, want we moeten geen situatie krijgen van verspilling van de voertuigen, wagi lai, dus weh rij ‘ala dol’. Nee, daaraan gaan we niet meewerken”, zegt de politiebaas.

Hij geeft aan dat ervoor gezorgd zal worden dat het wagenpark zodanig wordt gemanaged, dat de voertuigen voor een langere periode behouden blijven. Deze voertuigen worden ingezet bij de surveillance van de politie en bij calamiteiten.

Directeur Helstone is overtuigd dat er met deze politievoertuigen, motorfietsen en fietsen inderdaad een goede aanvulling is gedaan bij het wagenpark. Dit jaar wordt er volgens Helstone nog een partij motorfietsen en vier sleepauto’s voor het korps gekocht.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen