maandag 3 oktober 2022
29.4 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
5
(1)

Juspol en Dominicaanse Republiek bespreken samenwerking

lees ook ...

The traffic patrols are active again when school begins

The traffic patrol training program for students which was stopped for three years has resumed this year. The traffic patrol will draw attention to the various crossing points in Suriname by means of ...

Suriname wil met de Dominicaanse Republiek een samenwerking aangaan op het gebied van veiligheid. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) en de ambassadeur van de Dominicaanse Rpubliek Wellington Bencosme Castaño hebben van gedachten gewisseld over de samenwerking. De ambassadeur was dinsdag op bezoek bij de minister voor kennismaking.

Er is tijdens deze ontmoeting gesproken over een potentiële collaboratie tussen het ministerie van Justitie, Immigratie en Nationale Veiligheid in de Dominicaanse Republiek en het Ministerie van Justitie en Politie in Suriname. Aan de orde is gekomen het delen van kennis over de aanpak van cybercrime en drugshandel.

De diplomaat gaf aan dat de Dominicaanse Republiek veel expertise in huis heeft, wanneer het gaat om de bestrijding van digitale criminaliteit. Dit komt, doordat de Dominicaanse Republiek sterk afhankelijk is van haar toerismesector. Toeristen zijn veelal slachtoffers van cybercrime.

Voor wat betreft drugshandel haalde hij aan dat zijn land, net als Suriname wordt gebruikt als doorvoerhaven naar andere delen van de wereld. Hij was geïnteresseerd te weten, wat de aanpak van Suriname is over deze issue.

Verder was hij ook geïnteresseerd in de manier hoe Suriname zijn grenzen bewaakt. Minister Amoksi deelde hem mee dat dat er hierover een goede samenwerking bestaat met de buurlanden. Amoksi zal in de toekomst ook nagaan het model van grensbewaking te delen met zijn Dominicaanse collega.

Ambassadeur Bencosme Castaño vulde aan dat Dominica al jaren, een probleem heeft bij de Haïtiaanse grens. Vele Haïtianen komen illegaal de Dominicaanse Republiek binnen. De niet-residerende ambassadeur wil graag geïnformeerd worden over de situatie van het aantal Dominicanen in het land. Verder ook hoeveel van zijn landgenoten in de Surinaamse strafinrichtingen vertoeven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJuspol en Dominicaanse Republiek bespreken samenwerking