zaterdag 13 juli 2024
27 C
Paramaribo
14.4 C
Amsterdam
0
(0)

Jursey Purperhart nieuw diensthoofd BBS

lees ook ...

Presenident ondersteunt plan nieuwe international luchthaven...

President Chanrikapersad Santohki heeft zal het opzetten van een international luchthaven in de buurt van Paramaribo ondersteunen. Dit heeft hij aangegeven tijdens de opening van de international Mall...

Veiligheidsinspecteur 1e klasse, Jursey Purperhart neemt het roer over van waarnemend diensthoofd van de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS) Iwan Terborg. Dat maakte  Justitie-minister Kenneth Amoksi bekend op een spoedbijeenkomst met de Bond Personeel Beveiligings- Bijstandsdienst Suriname (BPBBS). Aanwezig waren ook, de directeur Operationele Diensten van Juspol, Olton Helstone en Miguel Abili namens het Kabinet van het Minister.

Minister Amoksi bemoedigde het nieuwe diensthoofd en benadrukte het belang van samenwerken. “Als u op een eiland gaat staan, gaat u daar blijven, want niemand gaat u ondersteunen en alleen gaat u het niet kunnen doen”, zei de bewindsman. Ook gaf hij aan dat het nieuwbakken diensthoofd anderen de ruimte moet geven, hun werk naar behoren te doen, zonder zich bedreigd te voelen. Ook gaf hij aan dat indien het diensthoofd bepaalde zaken nodig heeft om de organisatie hoger op te trekken, hij niet moet schromen dat te vragen.

“Alles wat u nodig heeft aan personeel en materieel moet u aangeven. Als u niets zegt, zal ik niet weten wat nodig is”, stelt directeur Helstone. Volgens de directeur zal Puperhart zich moeten bewijzen. Hij gaf hem mee dat er voor het bekleden van een leidinggevende functie veel wijsheid nodig is. Purperhart zei dat het geenszins zijn bedoeling is alleen te werken. “Ik ben niet degene die op solotoer gaat.” Hij verzekerde de aanwezigen te werken aan de verbetering van de organisatie. Daarnaast beloofde hij vaker met de minister te communiceren daar hij de organisatie op een hoger niveau wil zien.

Bondspresident Richenel Coulor was zeer ingenomen met de woorden van de directeur. De vakbond zal de steun voortzetten in het belang van de organisatie. De vereniging zal het hele incident echter streng blijven monitoren. Coulor drong er bij de minister op aan om externe experts te werven om het management te ondersteunen. De minister gaf de vakbonden de ruimte om hierover voorstellen te doen. Het nieuwe waarnemend hoofd zal  binnenkort zijn beleidsplan presenteren. De twee partijen komen de volgende week woensdag opnieuw bijeen om deze kwesties en meer te bespreken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJursey Purperhart nieuw diensthoofd BBS