maandag 5 juni 2023
24.2 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

Juridisch team geïnstalleerd voor IS4H

lees ook ...

Platform ISOS streeft naar verbeterde rechten voor mensen me...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft onlangs het platform Integrale Samenwerking van Organisaties met een Speciale hulpvraag (ISOS) geïnstalleerd. Dit gebeurde in aanwezigheid van minister Bronto...

Het ministerie van Volksgezondheid heeft op woensdag 17 mei 2023 een Juridische team geïnstalleerd voor ‘Information Systems for Health’ (IS4H) dat een mechanisme is voor het beheer van interoperabele systemen met open gegevens.

Deze interoperabele gegevens met open gegevens zijn afkomstig van verschillende bronnen en worden ethisch gebruikt, door middel van effectieve informatie- en communicatie technologie tools, om strategische informatie te genereren ten behoeve van de Volksgezondheid.

Het ministerie heeft besloten om een wet op de privacy van gezondheidsgegevens op te stellen door dit team. Er zal maandelijks een rapportage worden opgestuurd naar de minister van Volksgezondheid.

Het team bestaat uit de volgende leden: Mevrouw Minouche Bromet, Voorzitter; Mevrouw Muriel Poepon; Mevrouw Maitrie Chotoe; Mevrouw Felicia File en Mevrouw Ingrid Jardim.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJuridisch team geïnstalleerd voor IS4H