vrijdag 29 maart 2024
24 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Juridisch team geïnstalleerd voor IS4H

lees ook ...

Pastor aangehouden wegens oplichting

Pastor B.S. die leden aanzette om geld in te zamelen in naam van de Kennedy Stichting is aangehouden.  Het geld werd onder andere ingezameld middels kleurkaarten en twee grote spaarpotten. De Stichtin...

Het ministerie van Volksgezondheid heeft op woensdag 17 mei 2023 een Juridische team geïnstalleerd voor ‘Information Systems for Health’ (IS4H) dat een mechanisme is voor het beheer van interoperabele systemen met open gegevens.

Deze interoperabele gegevens met open gegevens zijn afkomstig van verschillende bronnen en worden ethisch gebruikt, door middel van effectieve informatie- en communicatie technologie tools, om strategische informatie te genereren ten behoeve van de Volksgezondheid.

Het ministerie heeft besloten om een wet op de privacy van gezondheidsgegevens op te stellen door dit team. Er zal maandelijks een rapportage worden opgestuurd naar de minister van Volksgezondheid.

Het team bestaat uit de volgende leden: Mevrouw Minouche Bromet, Voorzitter; Mevrouw Muriel Poepon; Mevrouw Maitrie Chotoe; Mevrouw Felicia File en Mevrouw Ingrid Jardim.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJuridisch team geïnstalleerd voor IS4H