dinsdag 3 oktober 2023
25.5 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
0
(0)

Jubithana tekent luchtvaartovereenkomsten in Midden-Oosten voor ontsluiting Suriname

lees ook ...

Voorzitter DNA bij EZ exportbeurs

Voorzitter bij De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc. LL. B, gaf bij de openingsceremonie van de exportbeurs donderdag 29 september jongstleden aan, dat het parlement altijd bereid is om samen te we...

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft de ontsluiting van Suriname hoog op de agenda staan. Minister Albert Jubithana van TCT is op 9 juni naar het Midden-Oosten vertrokken. Hij zal maandag in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) een definitieve luchtvaartovereenkomst ondertekenen, gevolgd door een vergelijkbare overeenkomst in Qatar.

Met als doel om tegen het einde van haar regeerperiode meer dan 30 luchtvaartovereenkomsten te hebben getekend, benadrukt Minister Jubithana dat deze overeenkomsten cruciaal zijn voor de ontsluiting van Suriname en het vergroten van de keuzemogelijkheden voor consumenten.

Als belangrijke spelers op het wereldtoneel van de olie- en gasindustrie, bieden landen in het Midden-Oosten de mogelijkheid om investeerders aan te trekken voor alle sectoren, maar momenteel trekt Suriname vooral aandacht vanwege haar offshore olie- en gasbronnen.

Minister Jubithana zal een ontmoeting hebben met de CEO van Qatar Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van Qatar, die opereert vanuit de internationale luchthaven Hamad in Doha. Qatar Airways, opgericht in 1993, heeft meer dan 200 vliegtuigen en vliegt naar meer dan 160 bestemmingen.

Het is een van ‘s werelds snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen en heeft talloze prijzen gewonnen voor service en betrouwbaarheid. De maatschappij is ook lid van de Oneworld-alliantie, wat passagiers toegang geeft tot een uitgebreid netwerk van bestemmingen en voordelen.

Op de terugweg zal Minister Jubithana besprekingen voeren met Europarcs, een Nederlandse aanbieder van vakantieparken en resorts in verschillende Europese landen. Het in 2010 opgerichte bedrijf biedt accommodaties op meer dan 20 locaties, variërend van kustgebieden tot bossen en steden.

Europarcs richt zich op luxe vakantiehuizen en appartementen, maar biedt ook kampeer- en glampingmogelijkheden aan, samen met faciliteiten zoals zwembaden, restaurants, sportfaciliteiten en wellnesscentra.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJubithana tekent luchtvaartovereenkomsten in Midden-Oosten voor ontsluiting Suriname