zondag 14 april 2024
29 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
5
(1)

JTV trekt aan de bel

lees ook ...

Elektronische apparatuur voor Wegenautoriteit

 ICT-apparatuur, waaronder laptops, monitors (dock-in stations) met   elektrische attributen en een televisiescherm voor Zoommeetings, trainingen en presentaties zijn overgedragen aan de Wegenautorite...

Op de nationale poetsdag 7 mei jongstleden organiseerde de stichting Jeugd Tand Verzorging een minibeurs. Minister Amar Ramadhin deed de opening. Burgers waren in de gelegenheid om informatie in te winnen over de diensten van de stichting op het terrein van de organisatie aan de Kernkampweg. Op die dag stond de zorg voor het gebit centraal. Voortaan wil de stichting zichtbaarder worden in de samenleving, en daarom zullen zij meer instellingen bezoeken om het bewustzijn te bevorderen.

 “Het gebit is ook een belangrijk deel van de gezondheid. Mensen staan er niet bij stil, maar wanneer een gebit problemen geeft kan dat verregaande complicaties hebben voor jou als persoon”, zei de bewindsman op die dag.

Jammer genoeg kiezen velen voor producten met veel zuur en suiker, die niet goed zijn voor hun gebit, en het glazuur aantasten. Snoepen mag wel met mate. De bewindsman riep op om voorzichtiger te zijn met het gebit. Hij is ingenomen met het initiatief van de stichting, die zowel volwassenen als kinderen behandeld.

De stichting biedt verschillende verzekeringspakketten aan, maar door de financiële crisis zien mensen de tandheelkunde vaak niet meer als prioriteit. Toch wordt er nog voldoende gebruik gemaakt van de diensten. “Ik denk dat het publieksgeheim is dat JTV de laagste prijzen heeft voor tandheelkundige zorg. Voor de jongsten onder ons is er al vanaf SRD150,- een pakket mogelijk. Gaat u maar na hoeveel een vulling normaal gesproken kost en wij doen dat ongelimiteerd”, zegt Vanessa Zeefuik, directeur van JTV met zekerheid. De prijzen worden bewust zo redelijk mogelijk gehouden.

Kinderen kregen tijdens deze beurs een teken en knutselhoek en de mascotte Poetzie liet zich niet onbetuigd. De stichting wil ondanks alles betaalbaar blijven, omdat regelmatig bezoek aan JTV, de kans op een slecht gebit terugbrengt tot het minimale.

JTV heeft landelijk 23 vestigingen. Men probeert zoveel mogelijk te decentraliseren. Tijdens de gezondheidsbeurs in verband met de viering van Hindostaanse Immigratie van 1 tot en met 5 juni in de Anthony Nesty Sporthal, zal de JTV ook aanwezig zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJTV trekt aan de bel