zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

Joyce Pané-Alfaisie geïnstalleerd als korpshoofd penitentiaire ambtenaren

lees ook ...

VS-experts delen kennis Intellectuele Eigendom met Surinaams...

Op maandag 8 april heeft de ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika (USA), Robert Faucher, samen met een delegatie een belangrijk werkbezoek gebracht aan minister Rishma Kuldipsingh van Econom...

Joyce Pané-Alfaisi is nu het eerste vrouwelijke korpshoofd van de penitentiaire ambtenaren in Suriname. Op 26 maart jongstleden werd het vaandel officieel overgedragen aan haar, nadat zij vanaf 28 april 2022 waarnam in die functie. Zij werd geïnstalleerd door president Chandrikapersad Santokhi te Welgedacht A in het KPA Centrum.

“Wij als regering zijn ervan overtuigd dat een vrouw het verschil kan uitmaken. De inspecteur der belastingen is een vrouw, evenals het hoofd van de douane en nu het hoofd van het Korps Penitentiaire Ambtenaren.” Dit waren de woorden van president Chandrikapersad Santokhi tijdens deze plechtigheid. Het staatshoofd liet ook de groei en het doorzettingsvermogen van Pané-Alfaisi de revue passeren.

Volgens minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) is Pané zeer geschikt bevonden voor de functie. Haar groei is niet ongemerkt gebleven vanaf de waarneming. Als gezicht van de organisatie staat zij voor een uitdagende taak. Haar taak is “veeleisend en zwaar, maar biedt voldoening”. Joyce Pané-Alfaisi straalt gezag uit en de rest van het korps toont haar het nodige respect.

Het vorige en eerste korpshoofd van de penitentiaire ambtenaren Regillio Blijd ging in 2021 met pensioen.

Santokhi kondigde dinsdag aan, dat alle waarnemende functies zullen worden ingevuld. Bryan Isaacs zal worden geïnstalleerd tot korpschef van het Korps Politie Suriname.

Bron: de Ware Tijd en abc the love station

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJoyce Pané-Alfaisie geïnstalleerd als korpshoofd penitentiaire ambtenaren