dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
4
(1)

Journalisten volgen informatiesessie over BTW

lees ook ...

EZ bereikt overeenstemming met bandensector over regulering ...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op vrijdag 24 mei een follow-up gesprek gehad met ondernemers en importeurs uit de bandensector. Dit gespre...

Journalisten van verschillende mediahuizen mochten op donderdag 15 september  een informatiesessie van de Belastingdienst Suriname bijwonen over de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW). Tijdens deze sessie kregen de journalisten informatie over diverse aspecten van de wet en de implementatie hiervan.

Deze bijeenkomst had als doel de journalisten de juiste achtergrondinformatie te geven over de wet en de huidige stand van zaken. De informatie is ook belangrijk tijdens de implementatieperiode van de BTW, waarin de pers een partner is in de communicatie met de samenleving in het algemeen en met specifieke doelgroepen.

De sessie begon met een presentatie over de gehele hervorming van de Belastingdienst Suriname, door directeur Ismaël Kalaykhan. Ook waren er presentaties over de inhoud van de wet en het ICT-systeem dat ook deel uitmaakt van de implementatie van BTW. Tijdens de informatiesessie gingen functionarissen van de Belastingdienst in op vragen over de BTW en de Belastingdienst.

Ook gingen de vertegenwoordigers in op plannen voor de hervorming van de dienst. Er ontstonden discussies waarbij de functionarissen nieuwe inzichten konden delen met de aanwezigen. Er is duidelijk naar voren gekomen dat er behoefte is aan meer informatie over belastingen en de diverse wetten waarover andere sessies zullen worden verzorgd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJournalisten volgen informatiesessie over BTW