woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
5
(1)

Journalisten voelen zich beknot tijdens persconferenties van de regering

lees ook ...

The government debates idea of switching its ministers aroun...

The government's rearrangement of the ministerial team is still up for debate. It is yet unclear whether there will be internal adjustments or if new employees will be hired. During the press conferen...

Media Collectief een orgaan waarin een aantal mediahuizen zijn gebundeld voelen zich zeer beknot in het uitoefenen van hun taak tijdens de regeringspersconferenties. Zij  zijn het oneens met de werkwijze tijdens deze conferenties. Daarom hebben zij vandaag een protestbrief gericht aan president Chandrika Santhoki. Vertegenwoordigers van het Media Collectief waren vandaag op het kabinet van de president voor een gesprek.

“Lange inleidingen, beknotting bij het stellen van vragen, geen antwoord geven op vragen en het draaien om de hete brei heen, moeten tot het verleden gaan behoren”, vermelden de journalisten in hun schrijven aan de president.

De ministers zijn met het huidig systeem  ook niet voldoende beschikbaar voor het inwinnen van informatie. De reporters hebben een systeem voorgesteld, waarbij er direct antwoord kan worden gegeven op vragen. Tijdens de gezamenlijke persconferentie van de president en premier Mark Rutte kon er wel direct antwoord op vragen worden gegeven.

Het Media Collectief vindt ook dat de MC een hoofdrol heeft tijdens de persconferentie. “De ceremoniemeester heeft als rol/taak de persconferentie in goede banen te leiden en het is niet zijn of haar taak om voor u, de vicepresident en of voor de ministers te antwoorden. De MC dient niet inhoudelijk deel te nemen aan de informatie-uitwisseling tussen regering en pers”, eisen de journalisten.

Het collectief ziet graag dat de Communicatiedienst Suriname (CDS) en het Directoraat Volkscommunicatie gefuseerd worden tot een centraal informatiebron waar de pers voor informatie terecht kan. De verslaggevers willen verbetering in tal van zaken die misgaan. Daarom hebben zij aanbevelingen gedaan.

“Wij van de media willen een goede samenwerking met de regering en wensen op een efficiënte en transparante manier informatie te verkrijgen. Omdat er voor ons als onafhankelijke journalisten en mediahuizen een onwenselijke dan wel onwerkbare situatie is ontstaan zijn we bij elkaar gekomen en hebben wij gezamenlijk deze brief opgesteld.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJournalisten voelen zich beknot tijdens persconferenties van de regering