woensdag 24 april 2024
29 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
5
(6)

Behoorlijk grimmig protest in Suriname; ook journalisten aangevallen

lees ook ...

President Santokhi plant tamarindeboom op Dag van de Aarde

Ter gelegenheid van de Dag van de Aarde heeft president Chandrikapersad Santokhi van Suriname een symbolische daad verricht door deel te nemen aan een boomplantactie georganiseerd door de Boy Scouts v...

Tijdens de protestactie vrijdag in Suriname zijn journalisten ook door demonstranten verbaal en lijfelijk gemolesteerd. Zij moesten een veilige plek zoeken en werden toegelaten tot het terrein van De Nationale Assemblee (DNA). Er heerste een complete chaos op Onafhankelijkheidsplein, want demonstranten waren behoorlijk verhit. Naast agenten zijn ook de Mobiele Eenheid en Nationaal Leger aanwezig op het plein en helikopters cirkelen erboven.

Het DNA-gebouw is enorm beschadigd. Er is met flessen en stenen gegooid. Het hek is ingetrapt. De politie was genoodzaakt om traangas te gebruiken aangezien de actievoerders grimmig bezig bleven. Er zijn ook waarschuwingsschoten gelost door de politie. Ook die schoten werden genegeerd door de demonstranten.

Er is zelf een voertuig in brand gestoken. Ook zijn er enkele gewonden gevallen. Een behoorlijk grimmige situatie in Suriname.

Het politie wachthuis voor de VCB aan de Saramaccastraat is omgekanteld. Bij Shell servicestation aan de Maagdenstraat zijn vernielingen aangericht en zijn de mensen aan het plunderen geslagen.

Er is nog geen reactie vanuit de regering gekomen op dit grimmig optreden. De regering heeft het al behoorlijk moeilijk met de verschillende maatregelen die zij treft. De rek is er helemaal uit voor de gemeenschap.

Er heerst behoorlijke armoede, mensen komen niet meer rond met het salaris en dagelijks eten op tafel zetten wordt met de dag moeilijker. Demonstranten hebben tijdens de actie ook geroepen om het vertrek van president Chandrikapersad Santokhi en zijn regering. Enkele dagen terug is de NPS van Gregory Rusland uit de coalitie gestapt.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

17 REACTIES

17 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBehoorlijk grimmig protest in Suriname; ook journalisten aangevallen