dinsdag 21 maart 2023
30 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Journalisten leren Covid-pandemie communiceren

lees ook ...

‘Denki fos’ Ie Doe’ gepresenteerd aan president Santokhi

De Stichting Creative Kids Suriname heeft het leerprogramma ‘Denki fos’ Ie Doe’ voorgesteld tijdens een bespreking met president Chandrikapersad Santokhi in het kader van de Nationale Dialoog. De voor...

Het ministerie van Volksgezondheid heeft op maandag 11 oktober 2021 een media workshop georganiseerd voor journalisten, mediawerkers, omroepers en facilitators. Tijdens deze workshop is er detailinformatie verstrekt over de Covid-19-ontwikkelingen en de uitdagingen die deze pandemie met zich meebrengt.

Aan de deelnemers is de benodigde informatie gegeven voor verslaglegging en de communicatie naar de burgers toe betreffende de pandemie. Directeur Rakesh Gajadhar Sukul opende de bijeenkomst als volgt: “De ontstane situatie in ons land raakt ons allemaal. Wij kunnen door adequate informatie te verstrekken aan onze burgers, onze dierbaren beschermen en meer levens redden.”

Maureen van Dijk, onderdirecteur van de Medische Zending (MZ) gaf een uitéénzetting over de situatie in verschillende gebieden per district. Hierbij heeft zij de werkwijze van MZ uitvoerig toegelicht. Assembleelid Roy Mohan, ook lid van de vaste commissie Volksgezondheid in het parlement, was zeer verheugd met de workshop. Hij heeft samen met de overige deelnemers meerdere oplossingen aangeboden om de maatschappelijke vraagstukken aan te pakken.

Het geheel werd afgesloten met een lunch en de afstemming over het contact met de media. De interpretatie van de boodschappen is te allen tijde belangrijk om ervoor te zorgen dat informatie juist en actueel wordt overgebracht. Het informeren en consulteren staan hierbij centraal om te komen tot gezamenlijke besluiten alsook het samen handelen en ondersteunen van burgerinitiatieven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJournalisten leren Covid-pandemie communiceren