Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Journalisten in Suriname organiseren debat op weg naar de verkiezingen

Geplaatst

op

Online Kabinet2

Een groep ervaren journalisten in Suriname, die neutraal staat in de partijpolitieke arena, heeft zich gebundeld in Het Online Kabinet (HOK). Door die onpartijdigheid signaleerden zij een gebrek aan duidelijke algemene ongekleurde informatie over de algemene-, vrije- en geheime verkiezingen voor de stemgerechtigden.

Hoe werkt het verkiezingsproces in ons democratisch bestel en wat is daardoor de kracht van jouw stem? Dat is basale neutrale informatie die veel mensen missen. “In dit informatietijdperk is informatie overal en nergens, wij willen het allemaal samenbrengen op een plek, een go-to Facebookpagina voor zij die die informatie zoeken en van belang achten om te weten wat de betekenis is van hun stem”, legt Euritha Tjan A Way, journalist en nieuwsmanager bij de Ware Tijd het belangrijkste doel uit van HOK.

Naast het geven van de neutrale informatie zal het programma dat loopt van 3 tot en met 23 mei, zes politieke debatten tussen kandidaten van de politieke partijen die deelnemen aan de verkiezingen organiseren. Discussies over de overeenkomsten en verschillen in de beleidsprogramma’s van de partijen en informatie over de huidige stand van zaken van het gekozen onderwerp zijn onderdeel van het programma.

“Wij zijn nu in de fase waarbij we politieke partijen benaderen om mee te doen. En enkelen hebben al bevestigd. We vragen ook dat zij hun verkiezingsprogramma samengevat op twee A4’tjes naar ons toesturen. Verder zijn wij bezig met neutrale nationale en internationale organisaties om aan financiering te komen voor HOK”, legt Tjan A Way uit.

“We willen zoveel mogelijk van de ongeveer 353.000 stemgerechtigden bereiken, vandaar ook dat we via Facebook gaan doen aan livestreaming, via de radio te horen zullen zijn en ook op YouTube te zien zullen zijn. Verder proberen we de informatie in makkelijke bewoording te brengen”, legt zij uit.

Hok activeert komende week ook een whatsappnummer en wie de informatie digitaal wil hebben via de telefoon kan het nummer toevoegen en registreren. “Dan sturen we de informatie door.” Het HOK-team bestaat verder uit Erna Aviankoi, die samen met Tjan A Way de initiatiefnemer is, en Jason Pinas als redactielid. Verder nog een administratief team dat helpt ondersteunen. HOK is geïnitieerd voor de maand mei.

Culturu.com

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Atja

Wat een mooi initiatief. Ik ben zeer benieuwd hoe dit zich zal ontwikkelen. Dat je een zekere% mate van vrijheid hebt niet %beperkt moet voelen en eerlijk voor je mening uit te komenzonder, datje hetgevoel hebt jou te moeten schikken naar de politieke kleurvan anderen. Natuurlijk,zorgt iedereen er zelf voor niet persoonlijk te worden. Maar je mag wel wandaden en het wanbeleid. van de gevolgen van de politici,s met naam en toenaam benoemen, want daar gaat het toch om? Het is geen geheim.
Heel veel succes toegewenst

Jasmijn

Is geen Europa of Amerika kijk maar naar de Surinaamse 2de kamer waar er eens is gevochten. Taal gebruikt wat soms te gek voor worden is. Wanneer iemand zijn ge lijk niet krijgt word het persoonlijk. en de ander gaat dan dokken. schuilen. Is nog steeds een land wat zoekende is.Advertentie

Suriname

Edward Belfort :”Bouterse wilt niet van zijn stoel gaan”

Geplaatst

op

Img 6182

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Edward Belfort is ook in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Hij is zeer ontevreden over het verloop van de tellingen daar er nog steeds geen definitieve uitslag wordt gecommuniceerd naar de bevolking toe.

Edward Belfort : “Voor t eerst voor gekomen in Suriname dat dit zo gaat”

Lees verder

Suriname

Ondervoorzitter Abop Martinus Joël : “If yu lassi, dan yu mus mang teki a lassi san yu lassi”

Geplaatst

op

Img 6181

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Ondervoorzitter van ABOP Martinus Joël bevind zich momenteel in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Culturu.com heeft een reactie van hem weten te verkrijgen.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen