vrijdag 12 augustus 2022
26.3 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
5
(1)

Journalisten in stil protest voor parlementsgebouw

lees ook ...

Training plantvermeerderingstechnieken in Saramacca

In het district Saramacca is er op vrijdag 05 augustus jongstleden, door het directoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), een praktische training plant vermeerderi...

Er is donderdag een stil protest gehouden door journalisten van verschillende mediahuizen voor het huis van het volk, De Nationale Assemblee (DNA). De groep protesteert tegen de mishandeling van de verslaggever van het ochtendblad de Ware Tijd, Jason Pinas, door lijfwachten van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.

De mediamensen hebben postgevat bij het gebouw van DNA waar de mishandeling heeft plaatsgevonden. Tijdens een vergadering gisteravond door de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) besloten de vp te boycotten voor in eerste instantie twee maanden.

“We zijn hier niet om iemand te spreken. Wij protesteren gewoon tegen wat er gebeurt is”, was het standpunt van de aanwezige journalisten. Er was ook een protestbord met opschrift “Geen vrije pers, geen democratie”. Een aantal journalisten plakten hun mond met tape, als protest tegen de beknotting van de persvrijheid.

De mishandelde journalist was ook aanwezig. Intussen mag de journalist zijn telefoon ophalen op het politiebureau aan de Keizerstraat. Twee mannen zijn dinsdag in de nacht thuis geweest bij de journalist om zijn mobiele telefoon af te geven. Hij heeft het toestel niet in ontvangst genomen.

In DNA wordt het Meerjaren Ontwikelingsplan behandeld. De vergadering die voor 10 uur was uitgeschreven is zojuist iets voor 12 uur ‘s middags aangevangen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

10 REACTIES

10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJournalisten in stil protest voor parlementsgebouw