maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
4.4
(5)

Journalist de Ware Tijd mishandeld door veiligheidsmannen vp Brunswijk

lees ook ...

SLM agrees to lease an Airbus A340-300

  The Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) and V2 Aviation DMCC of Dubai have agreed to a lease for an A340-300. The contract is valid for 8 months. Work on phasing in and establishing an ...

Een journalist van de Ware Tijd, Jason Pinas, is mishandeld door veiligheidsmannen van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Het incident vond voor het parlementsgebouw plaats. De verslaggever heeft klappen en trappen moeten incasseren, terwijl hij op zijn rug op de grond lag. De journalist verkeerde enkele uren na het incident nog in shocktoestand.

Pinas was bij het parlement naar aanleiding van forse kritiek die ABOP-parlementariër Edward Belfort, de dissidente partijgenoot van Brunswijk, had op het functioneren van de regering. Er waren ook aanhangers van Brunswijk aanwezig om hem hun steun te betuigen. Op het moment nadat Brunswijk uit het parlementsgebouw kwam en in zijn auto wilde stappen, liepen zijn aanhangers op hem af.

De journalist wilde dit moment vastleggen. Toen hij de foto’s al had gemaakt zou de vp hebben gegild dat er geen foto’s van de binnenkant van de auto gemaakt moeten worden. Terwijl Pinas in discussie ging met Brunswijk, greep een van de beveiligers hem bij zijn kraag en een andere nam hem van achteren in een wurggreep. De jongeman werd op de grond gesmeten, daarna ontving hij nog klappen en schoppen.

Het ging de beveiligers duidelijk om de telefoon van Pinas af te pakken. Toen de journalist met zijn rug op de grond lag en zijn telefoon stevig in zijn hand hield, trapte een beveiliger hard tegen zijn arm. Daarna liet Pinas zijn telefoon los. Die namen de beveiligers mee. De mannen sprongen vervolgens in de auto en trokken met stevige vaart op. De journalist heeft aangifte van dit incident gedaan bij de politie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

15 REACTIES

15 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJournalist de Ware Tijd mishandeld door veiligheidsmannen vp Brunswijk