Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Journalist in Suriname aangevallen

Geplaatst

op

Victory Sign Silhouette

Marcel Ramadhin, journalist van Apintie Radio & TV, is op 30 april tijdens het uitoefenen van zijn werk aangevallen door buschauffeurs. Hij was bij het sportcentrum Sosis bezig opnames te maken met een persoonlijke camera.

De activiteit die hij op dat moment aan het filmen was, betrof het uitdelen van pakketten aan buschauffeurs, waarbij de COVID-19- maatregelen niet in acht werden genomen. De journalist bevond zich in een auto, waarop duidelijk de naam van het radio- en televisiestation stond vermeld.

De pakketten werden op het moment van het incident verdeeld onder buschauffers van de routes PSB, lijn 7 en PL. De politie was reeds aanwezig om de verdeling te stoppen.

Zoals verteld door de journalist, werd door zijn belager eerst de camera uitgeschakeld, ondanks het feit dat de politie hem vroeg om de journalist met rust te laten. Vervolgens werd de camera uit de hand van de journalist geslagen, waarbij de lens beschadigd raakte. Op advies van de politie ging de journalist vervolgens aan de kant staan.

Er is aangifte tegen de belager gedaan. Waarom de politie ter plekke geen actie heeft ondernomen komt, omdat de politie hem, naar eigen zeggen, niet heeft herkend. De journalist voelt zich door het incident enigszins beknot in zijn werk. Hij heeft altijd klaargestaan voor de buschauffeurs en noemt het gedrag van de belager ontoelaatbaar. De Surinaamse Vereniging van Journalisten heeft notie genomen van het voorval.   

Culturu.com

7 Reacties

7
Reageer op dit artikel

1000
Mr.Smith

Hopelijk word dit serieus genomen want persvrijheid is iets dat moet kunnen journalisten niet monddood maken. De waarheid moet gezegd worden. Hoor en wederhoor ook in ons prachtig land Suriname. Anders word het een vrij gevochten boel. De pers moet kunnen verslaan zelf in oorlogstijd aan het front zal je ze zien. Een journalist die klappen krijgt en zijn werk niet meer kan doen om een individu moet beschermd worden en die individu verplicht stellen de inkomsten derving te vergoeden en indien van toepassing letselschade..

Atja

Het zal toch niet waar zijn, dat wij door het falend beleid van een rovende, misdadige regering van de NDP hard op weg zijn naar die onmenselijke, wrede, lugubere taferelen van sommige Afrikaanse en caraibische
Landen?

Michael

De NDP heeft hier niets mee te maken. Misschien wel de VHP of ander. Zodra er wat mis gaat hoor je ze zeggen NDP. haha. We worden weer de grootste party wen er maar vast aan en als je het niet leuk vind dan verhuis je naar een ander land. Simpel toch!?

Atja

Mensen, die een eigen mening hebben, of hun wek verrichten, worden bedreigd, ontvoerd, mishandeld en afgetakeld achter gelaten en beroofd. De informele macht laat gelden en de formele macht die Zijn of Haar werk uivoert bedreigd.
Is de politie soms bang omop te treden, als ook die zich bedreigd of machteloos voelt.?

Michael

Niemand praat het goed dat mensen mishandeld worden. Iedereen moet zijn werk naar behoren kunnen doen. En als de politie niet optreed is deze agent zijn werk niet waardig en is het een schande voor het uniform. Maar dat is niet de schuld van een politieke party. Want geen enkel politieke party wilt gevecht tussen ons surinamers. Geen verdeeldheid. Indien zich een opstoot zich heeft voorgedaan dan haalt het de kranten het nieuws en journaals en zeker aangifte doen. En als blijk dat deze agent niet in staat is op te treden zal hij zeker hierop worden aangesproken.

Drs.Ir.Ph.D rabin Gangadin

Armand Snijders van Parbode was zelf ook verschillende malen in kreukels geschopt door verbeten lezers. Desalniettemin is hij zelf sinds zijn steekpening-benoeming verworden tot een dictatoriale hoofdredacteur van De Ware Tijd. Bij hem gaat het niet om de kwaliteit van tekstuele bijdragen maar of hij in een scribent een Bigi Mati gereflecteerd ziet.

maiya

Iedereen die mishandeld word omdat hij zijn werk doet moet aangifte blijven doen. Bedreigingen intimidatie of wat voor soort negatieve tafereel, gelijk de kop indrukken. Nooit onderhandelen met criminele mensen. Schrijf eerlijk en oprecht dat maakt jou een goede journalist. Niet wiens brood men eet wiens taal men spreekt. Omkoperij gebeurd heel veel.Advertentie

Suriname

André Misiekaba naar de stembus in Suriname, “De regering heeft gewerkt”

Geplaatst

op

Img 22bbf0992b1f 1

Minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting André Misiekaba op weg naar de stembus.

“Ik denk dat het volk gezien heeft dat de regering gewerkt heeft , en dus de regering gelegenheid zal geven voort te gaan”

Misiekaba : ” ik zeg , Loading Bouterse drie”

Lees verder

Suriname

Stemdag in Suriname niet zonder fouten; verkeerde stembiljetten op vier stembureaus

Geplaatst

op

Verkiezingen Su

De stemlokalen zijn vanaf vanmorgen zeven uur geopend. Echter verloopt deze niet zonder fouten. Op vier stembureaus zijn er verkeerde stembiljetten geleverd, met als gevolg dat personen ook verkeerd hebben gestemd. Op de Openbare School Tammenga was de stemming geschorst. Daar hebben 187 personen op een verkeerd stembiljet hun stem uitgebracht. Deze personen worden opgeroepen om opnieuw te gaan stemmen. De juiste stembiljetten zijn naar het bureau gebracht.

Op de Openbare School te Pontbuiten hebben ook een aantal personen verkeerd gestemd. Het gaat om 66 personen. Deze personen zijn intussen achterhaald en konden van de juiste stembiljetten gebruikmaken. Ook in Para ging het mis. Vijftig personen hadden verkeerd gestemd. Gelukkig zijn deze personen gemakkelijk bereikbaar en mochten ze op de juiste biljetten kleuren. Het gaat namelijk om personen uit een dorp en dus gemakkelijk te achterhalen.

Jennifer van Dijk-Silos, voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), zegt dat de fout gelukkig op tijd is ontdekt en kon worden hersteld. Voor personen die verkeerd hebben gestemd kunnen op vertoon van hun identiteitskaart opnieuw stemmen, ook al is hun pink al gekleurd. Het OKB wil niet dat deze stemmen verloren gaan. De stemlocaties zijn tot vanavond zeven uur open

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen