maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
0
(0)

José Tammenga is eerste afgestudeerde van APHT programma PTC

lees ook ...

Surinamese people do not readily accept local goods

Rising Sun Wine Shop CEO Benito Amania claims that nine years of trial and error have gone into this business. Many Surinamese choose significantly less expensive varieties of wine produced abroad as ...

Animal Production & Health Technology(APHT)  maakt  deel uit van het Polytechnisch College programma. Dit is een wetenschap binnen de landbouwsector. Het richt zich op de verschillende aspecten van de dierlijke productie en dierlijke gezondheid. Het instituut heeft de eerste Animal Production and Health Technician afgeleverd op 25 maart 2021. José Tammenga is de eerste afgestudeerde. Zij verkreeg de titel Bachelor of Applied Technology.

 De studie is opgezet in 2017 en duurt drie jaar. Deskundigen op  HBO-niveau  waren nodig in ons land. Op verzoek van het ministerie van Landbouw Veeteelt  en Visserij  werd deze studie opgezet. Het curriculum werd met deskundigen van dit ministerie opgezet. De student wordt zoveel mogelijk opgeleid volgens de nieuwste landbouwtechnieken in het kader van veeteelt, alsook de gezondheid en management ervan. Het ministerie heeft 13 medewerkers ingeschreven om het tekort op te heffen.

De afgestudeerde heeft onderzoek gedaan naar de lokale  karbouw  Bubalus bubalis melkproductie. Uit de haalbaarheidsstudie  blijkt dat karbouwmelk voldoende geproduceerd kan worden in Suriname. De afzet is ook gegarandeerd bij één van de grote verwerkingsbedrijven volgens onderzoek.  De potentie hiervan kan bijdragen aan de ontwikkeling van deze sector en de economie in Suriname. Hierover moet er voorlichting gaan naar de gemeenschap. Social media kan hiervoor heel  goed gebruikt worden.

Tammenga beveelt de studie aan zij die carrière willen maken in de veeteelt sector in Suriname. “Ik heb gekozen voor PTC, omdat zij het enige instituut is in Suriname die Hoger Beroepsonderwijs verzorgt voor de veeteelt sector. De studiedruk is in het begin vrij hoog, maar naarmate je de afrondende fase nadert, is het minder. De leukste momenten zijn de praktijkcolleges.  Kies gericht je studie, als jij als jongere een carrière wil bouwen binnen de veeteeltsector in Suriname. Kies voor de studie Animal Production & Health Technology (APHT) bij PTC, “zegt Tammenga.

Het PTC hoopt met deze studie een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Suriname. In Juli 2021 starten de  nieuwe inschrijvingen.

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJosé Tammenga is eerste afgestudeerde van APHT programma PTC