dinsdag 25 juni 2024
24.6 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Jörgen Raymann en Kenny B geven terug aan jongeren in Suriname

lees ook ...

Trucker verongelukt op weg naar Jaykreek in Sipaliwini

Een 53-jarige truckbestuurder is zaterdag omgekomen op de weg naar Jaykreek in het district Sipaliwini. De politie van Atjoni vond het slachtoffer in de cabine van de vrachtwagen, die beladen was met ...

Jongeren werden op 29 en 30 december jongstleden getrained in Future Kawina, bandbegeleiding, Urban Dance, podiumpresentatie en tekstschrijven. De Surinaamse sterren Jörgen Raymann en Kenny B hebben gedaan aan kennisoverdracht. Orga Nice het Productieteam van Raymann in Suriname, de Nederlandse ambassade en de Stichting Nationale Volksmuziekschool Suriname hebben dit mogelijk gemaakt. Het project is in korte tijd tot stand gekomen.

Kenneth Bron vertoefde in Suriname voor zijn theatervoorstelling ‘The Story of Kenny B’, waarin hij op 28 en 30 december schitterde. De eerste sessie werd verzorgd door  leden van de band van Kenny B. Hij  deed zelf eerst het interactief spel Seven Up met de jongeren, die daarna in Kaseko en Kawina op basgitaar en keyboard werden onderwezen.

Het Surinaamse productieteam van Raymann staat onder leiding van managing director Claire Antonius. Zij grepen de mogelijkheid aan om terug te geven aan de jongere generatie. Antonius is onder de indruk van al het talent dat ondersteuning nodig heeft om verder te groeien. Zij gaf aan, dat het ook de bedoeling is dat de jongeren in contact komen met buitenlandse artiesten. Antonius tevreden is met het project. Marlon Francis alias Mr JetFly, treedt op met verschillende internationale artiesten. Hij was ook betrokken, en deed het met plezier.

De trainingen werden verzorgd in de Nationale Volksmuziekschool Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJörgen Raymann en Kenny B geven terug aan jongeren in Suriname