donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
4
(5)

Jongetjes misbruikt in Oppashuis Dove Chelly

lees ook ...

Nieuw gekozen bestuur van 597

597 Netwerken (statutair bekend als VijfNegenZeven Netwerken) heeft een nieuwgekozen bestuur geïntroduceerd. Dit bestuur zal de partij leiden naar de komende verkiezingen op 25 mei 2025. Het bestuur b...

In oppashuis Dove Chelly heeft O.W, een 21-jarige man er werk van gemaakt om  jongetjes te misbruiken. Hij is het neefje van de verantwoordelijke, en zit nu in voorarrest. Een kind heeft gelukkig erover gesproken en daarna bleek al gauw dat meerdere kinderen hetzelfde lot ondergingen. In eerste instantie geloofde de beheerster de ouders niet.

De politie Jeugdzaken is op de hoogte gesteld door de geshockeerde K.J, die al twaalf jaar haar kinderen aan het Oppashuis toevertrouwde en hen zelfs daar laat slapen soms. Ook ouders van de “getuigen”  zijn door K.J gebeld.

De dader schroomde er niet voor om zij snode daad in het bijzijn van andere kinderen te plegen, die ook hiervan hebben getuigd.

De politie lijkt geen onderzoek  te hebben gedaan. Het blijkt dat er geen contact is opgenomen met de ouders van andere kinderen die ook zijn misbruikt.

“Ik denk dat ik volgend week werk ervan zal maken om hem te brengen. Alleen om te voorkomen dat hij me later zal verwijten dat ik geen hulp voor hem heb gezocht. Ik wil juist dat hij het moet vergeten maar als hij naar de psycholoog gaat, zal hij juist erover praten,” zegt K.J die overweegt om psychologische hulp te zoeken voor haar zoon van zes.

Nu is ook achterhaald dat het Oppashuis niet voldoet, maar nog steeds open is. Zonder vergunning verzorgd de beheerster ook schoolvervoer.

Nu staat vast dat elf kinderen slachtoffer zijn geweest. Ouders plannen om aangifte te doen tegen de beheerster, wegens exploitatie van een illegaal oppashuis, medeplichtigheid en laksheid.

De verantwoordelijke van het oppashuis heeft desgevraagd meegedeeld dat het is gesloten, en dat zij wel van plan is contact op te nemen met de ouders. “Ik voel me schuldig en het doet me pijn. Zoiets is me voor het eerst overkomen. Mijn neefje wil me niet echt zeggen wat er precies is gebeurd.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJongetjes misbruikt in Oppashuis Dove Chelly