vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
5
(1)

Jongeren Nickerie krijgen tweede kans

lees ook ...

Quiz ivm Consumenten Bewustwordingsdag

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) organiseert in het kader van de Wereld Consumenten Rechten Dag (WCRD) die jaarlijks wordt herdacht, bewustwording...

In Nickerie hebben 35 jongeren de trainingen front office, textiele werkvormen en elektro huisinstallatie succesvol afgerond. Zij hebben hiermee een tweede kans gekregen om hun weg te kunnen vinden in de maatschappij en een wezenlijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en de economie van Suriname. Dit zei Genti Mangroe, directeur Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J), bij de certificaatuitreiking.

De trainingen verzorgd zijn door de stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Center (SHTTC) en de Stichting Arbeidsmobilisatie & Ontwikkeling (SAO), die werkarmen zijn van het ministerie van AW&J. SHTTC- waarnemend directeur, Rabin Boeddha, heeft aangegeven, dat de SHTTC niet weg te denken is als er gelet wordt op de ontwikkeling van toerisme in Suriname.

Hij benadrukte dat de cursisten met het succesvol afronden van deze trainingen nu ook in de gelegenheid zijn gesteld om een bijdrage te leveren aan verdere ontwikkeling van de toerisme sector in het rijstdistrict. Ook Joyce Lapar, directeur van de SAO, gaf aan positief terug te blikken op de afronding van deze trainingen. Zij heeft de cursisten bemoedigd om zich verder te ontwikkelen om te komen tot zelfstandige jonge ondernemers.

Minister Rishma Kuldipsingh toonde zich trots op zowel de cursisten als ook de SAO en de SHTTC voor het aanleveren van goed opgeleid en bekwaam kader aan de arbeidsmarkt. Ze merkte op dat het belangrijk is om te investeren in de jongeren, zodat zij zelfredzaam en zelfstandig worden. Verder gaf ze aan dat het ministerie een instituut aan het opzetten is voor de micro-, klein- en middelgrote ondernemers waar de ondernemers de nodige steun en begeleiding zullen krijgen om succesvol te kunnen ondernemen.

De cursisten hebben allen een starterspakket ontvangen ter motivatie van het opstarten van een kleine onderneming. Het project is gefinancierd door de Caribbean Development Bank.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJongeren Nickerie krijgen tweede kans