woensdag 17 augustus 2022
27.6 C
Paramaribo
19.2 C
Amsterdam
0
(0)

Jongeren moeten volwaardige deelnemers van de maatschappij zijn

lees ook ...

Reinforcing cooperation with the House of Representatives

Assembly chairman Marinus Bee considers cooperation at parliamentary level with the Netherlands important. Assembly chairman Marinus Bee sees the visit by the Dutch delegation of the House of Represe...

Jongeren en vooral risicojongeren lopen grote de kans om af te glijden in de maatschappij. Daarom is het voor het ministerie een uitdaging om de jeugd tot tot burgers te vormen die in staat zijn om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van ons land op diverse vlakken.

Hiermee startte minister Steven Mac Andrew, belast met Jeugdzaken zijn toespraak tijdens zijn werkbezoek op 06 mei jongstleden aan de onderdirectoraten: Nationale Jongeren Aangelegenheden (NJA), Jeugdcentra (NJC) en het Nationaal Jeugd Instituut (NJI). De minister wees  zijn personeel op de vele gevallen van tienermoeders, drop-outs, jongeren die in aanraking komen met de justitie, maar ook de toename van suïcide onder jongeren. “De handen van alle stakeholders dienen nu ineengeslagen te worden om te voorkomen dat deze groep verder afglijdt. Actie is direct nodig”, zei hij.

Het streven van minister Mac Andrew is dat jongeren volwaardig participeren aan de maatschappij waarbij het ministerie het voortouw nemen. De bewindsman gaat in de komende periode voor jongerenparticipatie en betrokkenheid van jongeren bij de voorbereiding en besluitvorming van het jeugdbeleid. Hij vertrouwt erop dat deze aanpak uiteindelijk zal resulteren in het vinden van hun weg in de maatschappij waarbij ze bewuste keuzes zullen kunnen maken. Het heractiveren van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) heeft daarom ook zijn volle aandacht.

Om het doel te kunnen bereiken moeten de jeugdinstanties op één lijn staan met de minister en dat bleek ook toen de directeur van Jeugdzaken, Genti Mangroe aangaf dat vanuit haar beleidsgebied een klimaat geschapen zal worden voor de Surinaamse jongeren waarbij ze in de positie gebracht zullen worden om ten volle kansen in de maatschappij te benutten. Hiertoe zullen jongeren bewust gemaakt worden om zich te blijven ontwikkelen waardoor ze vanzelfsprekend hun kansen vergroten bij het betreden van de arbeidsmarkt en dus in de maatschappij.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJongeren moeten volwaardige deelnemers van de maatschappij zijn