zaterdag 25 mei 2024
25 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
0
(0)

Jongeren Matta moeten knokken om gestelde doelen te bereiken

lees ook ...

“Jullie hebben een groot voordeel, want de anderen of ouderen hadden geen mulo- en lbgo-school te Zanderij. Jullie hoeven niet vroeg meer op te staan en als je thuis bent, heb je genoeg tijd om te studeren. Alles ligt thans in jullie handen om jullie toekomst te bepalen”, stak Wendy Sabajo, dorpshoofd van Korhopa (Matta), de jongeren een hart onder de riem.

Dit is gebeurd tijdens een motivatiesessie met als thema: ‘Groeien door zelfvertrouwen en weten wie je bent als inheemse.’ Sabajo motiveerde de jongeren om het onderste uit de kan te willen halen om bijzonder te zijn in de maatschappij en een bijdrage te leveren aan de Inheemse gemeenschap.

Dorpshoofd Wendy Sabajo overhandigt een enveloppe aan een van de jongeren. Foto: VIDS

Cylene France, fungerend directeur van Bureau van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS), heeft als rolmodel de jeugdigen een boost gegeven om te blijven knokken om hun gestelde doelen in de maatschappij te bereiken. Hierdoor kunnen ze hun krachten geven aan onder andere de inheemse samenleving om deze naar grotere hoogte te brengen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJongeren Matta moeten knokken om gestelde doelen te bereiken